Skolkurator Sjuntorp och Upphärad

Skolkurator Sjuntorp och Upphärad

Vi är stolta över Trollhättans Stads 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Beskrivning
Vi söker just nu en vikarierande kurator som vill bli en del av elevhälsoteamet på Sjuntorpskolan och Upphärad skola. Elevhälsoteamet består av rektor, skolsköterska, specialpedagog och skolpsykolog med tillgång till logoped och skolläkare.

Arbetsuppgifter
Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam och arbetar på uppdrag av rektor. Dina arbetsuppgifter är att i samverkan med elevhälsan och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att skapa ett bra klimat i skolan, i elevgrupper och öka elevernas möjlighet att nå måluppfyllelse. Arbetet omfattar exempelvis individuella stödsamtal, förebyggande arbete på gruppnivå, samverkan med externa aktörer som BUP och socialtjänst, utredningarbete och krisstöd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har en utbildning om arbetsgivare bedömer som likvärdig. Du ska vara flexibel, ha god samarbetsförmåga men också trivas med att arbeta självständigt. Du har ett positivt förhållningssätt och en förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Meriterande är tidigare lång arbetslivserfarenhet som skolkurator eller kurator inom annan verksamhet. Det är också meriterande om du är stresstålig, kan hålla fokus på ditt uppdrag och prioritera utifrån de uppdrag som du får.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation
Tillsvidareanställning 100% med tillträde enligt överenskommelse.
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!