Rektor till Grundsärskola

Rektor till Grundsärskola

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Är du vår nya rektor för Grundsärskolan i Trollhättans Stad?
Du kommer att vara ansvarig för ledning och utveckling av Grundsärskolan. Som rektor förväntas du utöva ett verksamhetsnära ledarskap där du tillsammans med medarbetare organiserar, driver och utvecklar verksamheten. Du förväntas också skapa goda förutsättningar för barnens kunskapsutveckling och måluppfyllelse. Med ett tydligt utvecklingsfokus kommer du att ansvara för och driva pedagogiska frågor, organisera verksamheten, arbeta med uppföljning, utvärdering och kvalitetssäkring med grund i analyser från det systematiska kvalitetsarbetet

Beskrivning
Grundsärskolan i Trollhättan är belägen på Sylteskolan. Grundsärskolan samsas i lokaler med grundskolan och Trollhättans Stad har både individintegrerade elever, gruppinkluderade samt egna undervisningsgrupp för att möta elevernas behov av stöd. Våra elever kommer från hela Trollhättans kommun. Vi är stolta över det arbete som vi gör och har kommit långt i vårt arbete kring mottagande och helhetssyn på eleven. Du behöver vara väl förtrogen med styrdokumenten och ha ett tydligt ledarskap.

Arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad rektor som har viljan att inspirera med sitt nytänkande och utveckla skolan och dess undervisning. Som rektor har du både personal- och budgetansvar samt ansvaret att leda verksamhetens utveckling. Du förväntas utöva ett verksamhetsnära ledarskap där du tillsammans med medarbetare organiserar och driver verksamheten.

Du kommer att ansvar för att driva pedagogiska frågor och arbeta med uppföljning, utvärdering och kvalitetssäkring med grund i analyser från det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdraget ställer också krav på att du ska kunna hantera olika förhandlingssituationer och svåra samtal. Ambitionen är att ge alla elever på skolan möjligheterna att nå framgång i skolan och i livet.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning, gärna kombinerad med rektors-utbildning och/eller annan ledarskapsutbildning.

Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete, har ett stort intresse för skolutveckling och god kunskap om aktuell forskning om framgångsfaktorer i förskolan/skolan och har förståelse för förändringsprocesser i en organisation. Höga krav finns på att kunna informera och kommunicera på ett tydligt och lättförståeligt sätt med olika intressenter. Ditt ledarskap präglas av samarbete och helhetsperspektiv. För att trivas och lyckas behöver du vara både handlingskraftig och förstå vikten av en delaktig teamkänsla.

Trollhättan vill bli större och har siktet inställt på att ta oss från dagens 59 000 invånare till 70 000 invånare till år 2030.

Anställningsinformation
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)