Rektor förskola Trollhättans Stad

Rektor förskola Trollhättans Stad

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Är Du intresserad av att delta i en spännande utveckling och vara med och göra vår stad ännu bättre!

Utbildningsförvaltningen har idag 2000 anställda varav 700 arbetar inom förskolan och pedagogisk omsorg. Verksamheten Förskola och pedagogisk omsorg omfattar ett 50 tal förskolor. Varje förskola är unik som lärmiljö och arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till förskolans utveckling.

Vi står just nu i ett utvecklingsskede där vi under två år vill utveckla all personal i sitt kunskapsuppdrag och anpassa arbets- och utvecklingsorganisation utifrån nya läroplanen. Förskollärare och förskollärare med nyckelpersonsuppdrag utbildas under ledning av Karlstads Universitet. Barnskötare utbildas under ledning av utbildningsförvaltningens utvecklingsavdelning.

Befattning
Rektor Förskola och pedagogisk omsorg.

Placering
Skoftebyn förskola och pedagogisk omsorg.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder en arbetsplats där kompetenser, erfarenheter och språk från hela världen möts och våra förskolor står för tradition där vi skapar förutsättningar för innovation och kreativitet. Ditt uppdrag som rektor innebär att driva och kvalitetssäkra arbetet för en positiv utveckling av Trollhättan stads förskolor enligt visionen "Förskolor och skolor att längta till". Du arbetar för att utveckla likvärdiga förskolor och pedagogisk omsorg med hög kvalitet med stöd av aktuell forskning och den helhetsidé som förvaltningen formulerat.

Den chefsgrupp på 17 personer som du kommer ingå i, ansvarar för att leda processer mot en riktning för likvärdighet. Tillsammans utvecklar ni barnen och deras lärande, där barnens mående står högt på agendan. Ni deltar i en två-årig ledarutbildning, som blir en fortsättning på en avslutad processutbildning. Allt sker under ledning av Karlstads Universitet. Du kommer att få mentorsstöd av en chefskollega och det finns goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder flextid, friskvårdsbidrag samt många andra förmånliga erbjudande.

Uppdraget
Som förskolechef i Trollhättans Stad har Du i uppdrag att leda den pedagogiska verksamheten, detta innefattar ett övergripande personal, ekonomi och arbetsmiljöansvar. Som chef ansvarar Du också för enhetens systematiska kvalitetsarbete. Du initierar och driver utvecklingsfrågorna inom enheten, i nära samverkan med övriga chefer i teamet. Du leder, coachar och utvecklar medarbetarna och driver det operativa förändringsarbetet inom enheten.

Förväntningar
För tjänsten krävs en adekvat högskoleutbildning och gärna erfarenhet av coachande och annat ledande arbete. Meriterande är om Du har erfarenhet av att arbeta som förskolechef och genomgått rektorsprogrammet. Önskvärt är om Du också varit delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete.

Som person är Du lyhörd, trygg och genom ett kommunikativt ledarskap kan skapa engagemang och få gehör för dina tankar och idéer hos dina kollegor och medarbetare. Din fallenhet för att hantera olika former av relationer, situationer och har en förmåga att arbeta tillsammans med andra är av stor vikt för oss. Du är lösningsfokuserad och flexibel i ditt sätt att vara och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du har fokus på att nå de uppsatta målen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 31 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!