Kronan söker Specialpedagog 7-9

Kronan söker Specialpedagog 7-9

Välkommen till oss på Kronan - en skola att längta till!

Vi söker dig som tillsammans med oss vill göra skillnad, på riktigt. Som med höga och positiva förväntningar på våra elever vill vara en världsförändrare. På Kronan får du vara den du är och bli den du vill.

Du har viljan och modet att med inspirerande nytänkande utveckla skolan och undervisningen, du som vill ge allt för att eleverna på Kronan skall nå framgång i skolan och i livet.

På vår skola vet vi att olikheter berikar. Vi är en mångkulturell skola där många olika språk möts och utvecklas tillsammans. Kronan är en utvecklingsbenägen skola vilket bland annat märks i vårt deltagande i Skolverkets satsning "Samverkan för Bästa skola".

Kronan F-9 finns i ett kulturhus med bibliotek, medborgarservice, fritidsgård och kulturskolans alla aktiviteter. Det skapar spännande vägar till nya samarbeten. På Kronan ingår det i alla medarbetares grunduppdrag att samverka med de förvaltningar som finns på Kulturhuset Kronan. Det ger möjligheter som få skolor i Sverige har!

På Kronan smittas du snabbt av den positiva andan av att vilja göra saker tillsammans. För oss är arbetslaget och det kollektiva lärandet en framgång, hos såväl elever som personal.

Vem söker vi?
Vi söker legitimerad lärare med specialpedagogexamen.

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt i din yrkesroll. Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med elever, vårdnadshavare och övrig personal.

Du kan arbeta såväl självständigt som i team med andra. Du tar gärna egna initiativ till att utveckla elevhälsoarbetet och utvecklingsarbetet på skolan i stort.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med specialpedagogexamen och med tidigare erfarenheter av elever med annat modersmål än svenska är meriterande. Du har erfarenhet av komplicerade inlärningssituationer samt att ge råd, stöd och vägledning till skolans lärare och övrig personal. Du är kunnig i olika kartläggningsmaterial samt metoder kring analys av elevernas behov. Du skall vara intresserad av arbete i en mångkulturell miljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt vid intresse för, och drivkraft av, pedagogisk utveckling.

Arbetsuppgifter
I uppdraget som specialpedagog ansvarar du tillsammans med skolledning och övriga i elevhälsoteamet för elevhälsans insatser på bästa sätt bidrar till elevernas måluppfyllelse och att eleverna ges goda förutsättningar för lärande.

Du ingår i skolans EHT-team, handleder pedagoger, stöttar i klassrum, kommunicerar med vårdnadshavare och pedagoger, genomför årliga screeningar i samarbete med lärare, stöttar och skriver åtgärdsprogram. Du kommer med förslag till anpassningar och är med och tänker kring en bra lärmiljö i syfte att utveckla elevhälsoarbetet och elevernas måluppfyllelse.

Anställningsinformation
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 30 nov (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!