Fritidslärare/Fritidspedagog till Upphärad skola f-6 och Sjuntorpskolan f-3

Fritidslärare/Fritidspedagog till Upphärad skola f-6 och Sjuntorpskolan f-3

Vi har ett inspirerande jobb till dig! Vi söker nya kollegor till våra skolor där samarbete är en framgångsfaktor.

Fritidshemmet är en viktig verksamhet för utvecklingen av elevernas möjlighet att nå ännu högre!

Arbetsuppgifter

På våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit ska alla våra lärare i fritidshemmen:
  • planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer
  • tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer
  • erbjuda en meningsfull fritidsverksamhet som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter
  • inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt där god omsorg kombinerat med undervisning stimulerar elevens utveckling och lärande.
Som fritidspedagog bidrar du till att vardagen på skolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på elevers delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela gruppen.

Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt grundskolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavare är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer

Självklart är du utbildad lärare i grundskolans tidigare år eller fritidspedagog och behörig för undervisning i fritidshemmet.

Du är beredd att utveckla dig själv i din yrkesroll och har intresse av att reflektera och analysera samt bidra med egna tankar om åtgärder för förbättring, såväl enskilt som tillsammans med dina kollegor.

Självklart kan du använda digitala resurser i undervisningen. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och ett gott bemötande till elever i olika svårigheter. Alltid ha eleverna i fokus och vara tydlig och strukturerad, vara flexibel och ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt samt vara intresserad av att utveckla fritidshemmen.

Anställningsinformation
Intervjuer kommer att ske kontinuerligt.
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 14 apr (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!