Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen/Skolchef

Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen/Skolchef

Utbildningsförvaltningen i Trollhättans Stad ansvarar för grundskola, grundsärskola, fritidshem, förskola och pedagogisk omsorg. Förvaltningen har idag ca 2000 anställda och omsätter ca en miljard kronor. Utbildningsförvaltningens vision lyder "Tillsammans kan vi skapa skolor och förskolor att längta till". För utbildningsförvaltningen i Trollhättan står kunskap och lärande i centrum och det finns en övertygelse om att varje barn och elev ska ges likvärdiga förutsättningar och de anställda förväntas bidra till detta.

Uppdraget
Som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen ingår du i den stadsövergripande ledningsgruppen och förväntas där, tillsammans med dina kollegor ta en aktiv roll i samverkan med kommunens övriga förvaltningar och bolag och därigenom på en övergripande nivå bidra till att utveckla Trollhättans stad som helhet. Ditt uppdrag som förvaltningschef innebär att på uppdrag av den politiska nämnden leda, driva och kvalitetssäkra arbetet för en positiv utveckling av Trollhättans skolor enligt visionen " Tillsammans kan vi skapa skolor och förskolor att längta till". Du arbetar för att utveckla undervisningens kvalitet i positiv riktning med omvärlden och aktuell forskning i synfältet samt med fokus på framtiden. Uppdraget som förvaltningschef handlar om att fortsatt utveckla det systematiska kvalitetsarbetet med fokus på att säkerställa en allt mer likvärdig undervisningskvalitet i staden. Som förvaltningschef arbetar du även för att utveckla strukturer, ekonomistyrning och resultatutveckling. Du motiveras av att få organisationen att samverka och få den att gå framåt samt skapa engagemang och energi.

Förväntningar
Vi söker dig som har bred kunskap och erfarenhet som skolledare, gärna på förvaltningsnivå. Du är väl förtrogen med förskolans och skolans styrdokument och du är van vid att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du drivs av att utveckla förskolans och skolans arbetssätt och metoder kopplat till aktuell forskning och beprövad erfarenhet.

Du har tidigare erfarenhet av att leda andra chefer på ett framgångsrikt sätt. Genom ditt engagemang och din drivkraft får du som ledare andra att växa. Du är nyskapande och har strategisk förmåga att verkställa mål och visioner samt ett stort intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete.

God förståelse för ekonomi - erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar efterfrågas i rollen. Genom din kommunikativa förmåga inger du förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra. Som person är du lyhörd, tydlig och prestigelös. Vi söker dig som har relevant akademisk examen och förvärvat god pedagogisk insikt. Det är meriterande om du är förtrogen med skollagen.

Din intresseanmälan gör du via länken Intresseanmälan.

Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 januari 2019.
Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source.
Frågor om tjänsten besvaras av
Rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, 0705-080328, mail sofia.rasmusson@source-executive.se eller
Solaleh Khorramshahi, 0703-603889, mail solaleh.khorramshahi@source-executive.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 21 jan (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!