Förskollärare till förskolan Stallet!

Förskollärare till förskolan Stallet!

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Är du intresserad av ett spännande och utmanade uppdrag?

Då ska du söka denna tjänst!
Hos oss får du:
Delta i skolutvecklingsprojekt - Samverkan för bästa skola - ett treårigt projekt med stöd från Skolverket.

Kompetensutveckling för förskollärare "Undervisning i förskolan" Karlstads Universitet under två år - Nära samverkan med Frälsegårdsskolan F-6.

Förutsättningar för kollegial reflektion och planering
  • Reflektion och planering i arbetslag, en till två ggr/vecka samt tid för enskild planering
  • Kollegialt lärande på Husmöten
  • Inläsningstid för att kunna arbeta utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
Handledning i arbetslagen
  • Regelbunden handledning av förskollärare med särskilt utvecklingsansvar/pedagogista i arbetslagen
  • handledning av barnhälsoteam vid behov
  • Stöd och kollegialt lärande tillsammans med barnhälsoteam (kurator och specialpedagog)
Om verksamheten
Förskolan ligger i mångkulturella Kronogården där ett interkulturellt förhållningssätt ska genomsyra verksamheten.

Förskolan har eget tillagningskök där all mat lagas från grunden.

Förskolan Stallets barn är indelade i åldersgrupper: Myran 1-2 år, Nyckelpigan 2-4 år, Humlan 3-4 år och Fjärilen 5 år

Fokus i verksamheten ligger på ett språk och kunskapsutvecklande arbetssätt samt trygghet, lugn och ro (studiero).

Tillsammans skapar vi en organisation som ska leda till ökad måluppfyllelse för våra barn. Lärmiljöerna ska skapa nyfikenhet och kreativitet samt ge stöd för olika organisatoriska lösningar, arbetssätt och metoder.

Verksamheten utgår och utformas efter att alla barn är olika och har olika behov. Varje barn ska ges förutsättningar att i tryggt socialt samspel med andra, lära och utvecklas enligt sina egna förutsättningar och behov. Detta syns i planering, verksamhet och förhållningssätt.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag som förskollärare och har drivkraften att vidareutveckla vår förskola! Du får möjlighet att utvecklas i team och får använda din kompetens att samskapa "Framtidens förskola" 2025.

Målet är ökad måluppfyllelse och en likvärdig utbildning för våra barn i Trollhättans Stad.

Du är en förskollärare som ansvarar för undervisning i förskolan samt att driva förskolans utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor, utifrån gällande styrdokuments intentioner. Som en del av uppdraget ingår det att initiera, genomföra och följa upp pågående utvecklingsprocesser.

Du har stort intresse för aktuell forskning, förmågan att kunna omsätta detta i praktiken samt inspirera och engagera dina kollegor till att bli sitt bästa!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett socialt och öppet klimat. Du är stolt över ditt yrkesval, inspireras av utmaningar och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi förväntar oss att du är en närvarande och "genuint nyfiken" pedagog med ett medutforskande förhållningssätt.

Har du utbildning som pedagogista, ateljerista och/eller kompetens inom utomhuspedagogik är detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill i det hänseendet att du är en engagerad förskollärare med god samarbetsförmåga och har ett positivt förhållningssätt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsinformation
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är över 5 000 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!