Vill du vara med som enhetschef i vår utveckling av arbetsmarknadsstöd inom Arbetsmarknads och socialförvaltningen.

Arbetsmarknadsstöd ansvarar för stadens arbetsmarknadsåtgärder samt enheten för nyanlända. Vi är ca 60 medarbetare i ett antal olika verksamheter med fokus att stötta såväl nyanlända som arbetslösa ungdomar och vuxna på vägen mot egenförsörjning. I samverkan med verksamhetsområde socialt stöd och försörjning arbetar vi aktivt för att minska antalet människor som är beroende av försörjningsstöd för sitt uppehälle. I vårt arbete har vi verktyg som, jobbcentrum, stödinsatser, praktiska verksamheter och ett stort antal arbetsträningsplatser. Vi samverkar med stadens förvaltningar, Arbetsförmedlingen, Kunskapsförbundet Väst, Näringsliv och övriga utbildningsanordnare utifrån individens behov.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp och ansvarar för del av verksamheten där såväl praktisk verksamhet som arbetsmarknadsprojekt ingår. Du har personal, arbetsmiljö och budgetansvar samt resultatansvar utifrån satta mål. Du leder det dagliga arbetet och samverkar förutom med socialt stöd och försörjning förvaltningens övriga verksamhetsområden, Arbetsförmedlingen och övriga samverkansparter.

Kvalifikationer
Du har utbildning på högskolenivå inom område som personal, socialpedagogik, beteendevetenskap eller liknande. Du har chefserfarenhet alternativ annan erfarenhet av att leda verksamhet. Erfarenhet av projektledning och socialt arbete är meriterande.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!