Driftig Förvaltningssekreterare/Utredare till Utbildningsförvaltningen

Driftig Förvaltningssekreterare/Utredare till Utbildningsförvaltningen

Vi skapar skolor och förskolor att längta till - vill du vara med? Nu söker vi fler kreativa, ansvarstagande och samarbetsfokuserade kollegor som drivs av att ständigt förbättra verksamheten!

Utbildningsförvaltningen i Trollhättans Stad ansvarar för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Planerings- och utvecklingsavdelningen arbetar förvaltningsövergripande med fokus på kvalitetsutveckling och processtöd till verksamheterna.

Arbetsuppgifter
Som Förvaltningssekreterare/utredare på Utbildningsförvaltningen är du en viktig del i den kommunala beslutsprocessen där du ansvarar för den administrativa processen i Utbildningsnämndens och den förvaltningsövergripande samverkansgruppens (FSG) beredning. Du deltar i beredning i olika faser, så som protokollskrivning och beslutsexpediering liksom dokumenthantering, registrering och formalia kring beslutsunderlag. Du samordnar framtagandet av ärenden tillsammans med andra samt utgör länken mellan förvaltningschef och de handläggare som svarar för beredning av ärenden. Målsättningen är att nämnden och FSG ska få underlag av god kvalitet och att arbetet ska löpa smidigt och korrekt. I detta har du en nyckelroll genom att väva ihop beredningsprocessen och stödja ärendens gång. En viktig del i rollen är planering, samordning och bevakning av ärenden som ska vidare till andra instanser. Du är också sekreterare/handläggare i vissa andra sammanhang. Arbetet i dessa delar är mycket självständigt.

Dina planeringsuppdrag kan bli varierade och t.ex. innebära sammanställning av statistik, omvärldsbevakning, handläggning av statsbidrag, motioner och remisser m.m. Du förutsätts kunna leda, samordna och delta i olika utredningsuppdrag eller stödja och kvalitetssäkra förvaltningsövergripande processer.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning, gärna inom offentlig förvaltning
  • Dokumenterade erfarenheter av att självständigt arbeta med planerings- och utredningsarbete
  • Hög flexibilitet och god prestationsförmåga
  • Mycket hög kompetens i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Det du skriver ska vara stringent, fånga det väsentliga och språkligt korrekt.
  • Mycket god vana att hantera olika IT-system
Meriterande är om du har kunskaper om verksamhetens styrdokument, ärendehantering samt en förståelse för de demokratiska spelregler och samverkansprocesser som finns i en kommun.

Personliga egenskaper
Du är en lösningsinriktad, strukturerad och noggrann person som sprider glädje och engagemang. Goda resultat är viktigt för dig och du håller uppsatta tidsfrister. Arbetet fordrar att du är lyhörd och kan anpassa din kommunikation till dem du pratar med. Du gillar samarbete, men du kan också arbeta ensam. Du står bakom läroplanens värdegrund och kunskapssyn.

Anställningsformation
Vikariat 2018-11-15 - 2019-11-15 med ev förlängning.
Arbetet omfattar heltid och i huvudsak dagtid, men nämndernas sammanträden är delvis förlagda till kvällstid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av nödvändiga beslut och att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal i Trollhättans Stad. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 24 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!