Bygglovshandläggare

Bygglovshandläggare

Beskrivning
På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar drygt 80 medarbetare inom olika områden; bygglov, detaljplaner, miljö, kart/mät, lantmäteri och gata/park. På Stadsarkitektkontoret är vi tolv personer som arbetar med bygglov, anmälansärenden, strandskydd, förhandsbesked och tillsyn.

I Trollhättan står vi inför spännande utmaningar i stadsbyggandet. Näringslivet fortsätter att utvecklas och bostadsbyggandet ökar. Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Vi söker Dig som vill jobba med byggandet i vår stad tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter
Som bygglovshandläggare handlägger du ansökningar om bygglov, strandskyddsärenden och till viss del anmälans- och tillsynsärenden. Vi ger råd och svarar på frågor om byggande med utgångspunkt från aktuella planer och de lagar som gäller.

Arbetet är utåtriktat med fokus på gestaltningsfrågor, byggteknik, rådgivning och juridik. Att informera och vägleda allmänhet, byggherrar och förtroendevalda inom arbetsområdet ingår också liksom att samverka med andra kommunala tjänstemän, myndigheter och företag.

Inom stadsarkitektkontoret har vi en hög ambitionsnivå när det gäller att utveckla våra arbetsformer. Vi ser fram emot att få fler medarbetare som kan vara med och bidra i det arbetet. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet ByggR. Inom kort kommer vi att gå över till Castor.

Din närmaste chef är stadsarkitekt Dragan Danilovic och din arbetsplats är stadsarkitektkontoret på stadshuset i Trollhättan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur, bygg eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du ska ha god kunskap om och intresse för gestaltningsfrågor och kunna bedöma byggnaders yttre utformning utifrån arkitektoniskt samt kulturhistoriskt perspektiv. Som person är det viktigt att du har ett bra bemötande och en god förmåga att kommunicera. Du har god samarbetsförmåga, tar eget ansvar, är engagerad och har lätt för att fatta beslut. Du är bra på att uttrycka dig enkelt och korrekt i tal och skrift. Du ska också ha god kännedom om plan- och bygglagstiftningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete.

Som person har du lätt för att samarbeta, är lyhörd och har god kommunikationsförmåga. Du är utvecklingsinriktad och nytänkande kring processer och arbetssätt. Du är strukturerad och har en god förmåga till självständigt arbete. Arbetet kräver att du är serviceinriktad som person.

Du behärskar svenska väl i både tal och skrift.

För arbetet krävs körkort B.

Anställningsinformation
Tjänsten är en visstidsanställning 100% mellan 1-2 år med tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!