Boendestödjare/Boendestödspedagog

Boendestödjare/Boendestödspedagog

Vill du bli en av oss? Vi är ett härligt gäng med lång erfarenhet inom området. Verksamheten riktar sig till vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi söker en boendestödjare/boendestödspedagog inom boendestöd inom socialpsykiatrin.

Du ger stöd och hjälp utifrån den enskildes behov och önskemål så att den enskilde kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Syftet med verksamheten är att den enskilde skall erbjudas ett individuellt anpassat stöd utifrån dennesbiståndsbedömning samt behov, förmågor, intressen och önskemål.

Vi arbetar utifrån vår värdegrund som bygger på att brukaren ska få ett så självständigt liv som möjligt med fokus på omtanke, livskvalitet, utveckling och en känsla av sammanhang utifrån ett socialpedagogiskt förhållningssätt.

Metoder som vårt arbete bygger på är bland annat MI-(motiverade samtal), ESL-(ett självständigt liv) och ett lågaffektivt bemötande.

Arbetsuppgifter
Arbetet består av att ge brukaren omvårdnad, stöd och hjälp i vardagslivet både praktiskt och socialt. Tillsammans med varje brukare arbetar vi mot deras individuellt uppsatta mål, utifrån gällande genomförandeplan. I arbetet ingår social dokumentation, uppdatera rutiner enligt gemensamma beslut samt uppföljning av genomförandeplan.

Vår målsättning är att öka självkänsla och förmåga till delaktighet och självständighet. Du skall ha ett reflekterande arbetssätt och utforma den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Arbetet utförs i dialog med brukare, företrädare och anhöriga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har "Vård och omsorgsprogrammet med fördjupningskurser i "Psykiatri 2" samt " Samhällsbaserad psykiatri" eller "Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete (psykologi 1 & 2b)". Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning inom området eller har läst minst 60 hp på högskolan.

Arbetet kräver att du är lugn, lösningsfokuserad, lyhörd och tar ansvar för verksamhetens alla delar.

Du har en god samarbetsförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse, respekt för den enskilde individen och att du kan arbeta flexibelt utifrån brukarens behov och verksamheten i övrigt.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket, samt ha god datavana. Du är intresserad av utvecklingsfrågor och är en ansvartagande person, viktigt att du kan inspirera andra samt att samverka.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet inom området är ett krav.
Körkort är ett krav för arbete inom boendestöd, arbetstiderna anpassas efter brukarnas behov av stöd och är just nu förlagda mån-fre 07.30-19.00

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

"Att arbeta som boendestödspedagog i Trollhättan är jätteroligt, Spännande, varierande och utvecklande. Både i arbetet med våra brukare och i organisationen Trollhättans Stad!", Annika boendestödspedagog

"Att arbeta som boendestödjare i Trollhättan är spännande, lärorikt, fritt, varierande, viktigt, intressant och utvecklande!" Patricia boendestödjare

Anställningsinformation
Rekrytering sker löpande så skynda dig att sök!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 25 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!