Biståndshandläggare

Biståndshandläggare

Biståndsenheten finns inom Trollhättans stads Omsorgsförvaltning och inom enheten handläggs ärenden rörande äldre och funktionsnedsatta, färdtjänst samt bostadsanpassning.

En kär kollega som arbetar som LSS/biståndshandläggare slutar hos oss för att fortsätta som biståndshandläggare i sin kommun.

Det är mkt ledsamt att vår kollega slutar men vi får den stora förmånen att lära känna en ny kollega som ytterligare kan berika vår personalgrupp med sin erfarenhet, kompetens & glada humör!

Vårt arbetsområde och huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning genom att utreda, bedöma och fatta beslut enligt gällande lagstiftning och övrigt regelverk, vara en stödjande funktion för brukare och närstående, ge service och information, ha kontakter och samarbete med vård- och omsorgsnämndens samtliga utförare.

Målet för arbetet som biståndshandläggare är att hjälpa personer med funktionsnedsättningar och deras närstående, att få rätt stöd och service för att kunna ha en god vardag och delta aktivt i samhället. Arbetet kräver både ansvarstagande och en ödmjukhet för att de beslut som vi fattar påverkar människors liv.

Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv för den enskilde individen och vi samarbetar utifrån detta med den enskildes nätverk, andra myndigheter och organisationer. Det innebär även ett nära samarbete med enhetschefer och omvårdnadspersonal samt omsorgsförvaltningens olika verksamheter. Arbetet innefattar att både arbeta självständigt och i tvärprofessionella team.

Biståndsenheten är en avdelning där handläggarna är organiserade inom olika områden; äldre och handikappomsorgen, LSS, socialpsykiatri, färdtjänst, riksfärdtjänst, bostadsanpassning samt Uppsökande verksamhet.

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vi bl a infört IBIC som stöd i utredning, bedömning/beslut av insatser som beviljats enligt SoL/LSS. Vi håller också på att införa ett nytt verksamhetssystem, VIVA. På enheten finns också tillgång till ett väl utvecklat metodstöd för våra handläggare genom metodhandledning individuellt och i grupp i det dagliga arbetet av enhetens samordnare.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har högskoleexamen; Socionom eller Socialpedagogiska programmet eller annan utbildning som arbetsgivare finner likvärdig.

Du skall vara väl förtrogen med de lagar som styr verksamheten och det är meriterande om Du har erfarenhet av området. Goda IT-kunskaper önskas då vi idag arbetar i verksamhetssystemen VIVA och SAMSA.

Yrket som biståndshandläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd och intresserad av att skapa bra möten.

Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft.

För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt.

Arbetet ställer vidare krav på självständighet, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

Förutom den formella kompetensen läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Anställningsformation
Tillsvidare 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsperioden.
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 30 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!