Beredskapssamordnare till Trollhättan!

Beredskapssamordnare till Trollhättan!

Vi är stolta över Trollhättans Stads 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Beskrivning
Avdelningen Skydd och Säkerhet ligger inom Kommunstyrelsens förvaltning, Administrativa kontoret och arbetar med att långsiktigt driva, utveckla och samordna stadens säkerhets- och beredskapsarbete. Enheten består bland annat av säkerhetschef och två säkerhetssamordnare och vi behöver nu stärka kompetensen för att utveckla kommunens beredskapsarbete.

Hos oss får du arbeta tillsammans med fantastiska kollegor! Och tillsammans hjälps vi alltid åt för att lösa uppdraget, det stärker oss, skapar arbetsglädje och ökar vår gemenskap. Vi kan erbjuda dig ett spännande och varierande arbete med frihet under ansvar och generösa möjligheter till kompetensutveckling och vidareutbildning inom olika områden. Vi är måna om att du ska må bra och erbjuder friskvårdsbidrag och förmånliga träningskort.

Behöver du lämna på förskolan? Eller vill du träna en timme på morgonen? Vi har möjlighet att erbjuda flexibla arbetstider så att du lättare kan styra över jobb och fritid.

Arbetsuppgifter
Som beredskapssamordnare kommer du ansvara för att driva och utveckla kommunens krisberedskapsarbete, enligt Lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Du kommer ha ett särskilt fokus på kommunens planering och uppbyggnad av civilt försvar enligt den överenskommelse som finns mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Sveriges kommer och Landstings (SKL) om kommunernas arbete med civilt försvar.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
  • planering för uppgifter som rör totalförsvar och höjd beredskap
  • utbilda och öva kommunens organisation
  • upprätta beredskapsplaner
  • arbeta med frågor inom säkerhetsskydd
Övriga arbetsuppgifter inom krisberedskaps- och säkerhetsområdet förekommer. Tjänsten kan innebära beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med kommunens krisberedskap och civilt försvar. Du har akademisk utbildning med inriktning mot säkerhet och beredskap eller motsvarande dokumenterad utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av utredningsarbete eller projektledning och erfarenhet av arbete inom säkerhet eller beredskap, gärna inom kommunal eller annan offentlig verksamhet.

Du som person behöver vara analytisk, strategisk och organiserad. Du har en förmåga att skapa och upprätthålla en god struktur i en föränderlig miljö, kan uttrycka dig väl i skrift samt jobba självständigt. Du ser fördelar med att söka samverkan med andra aktörer både inom och utom organisationen och kan utveckla förtroendefulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Då befattningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!