Avdelningschef för Information och media för vuxna, Stadsbilbioteket

Avdelningschef för Information och media för vuxna, Stadsbilbioteket

Trollhättans Stadsbibliotek består av fyra enheter, Stadsbiblioteket, Bokbussen, Sylte bibliotek och Kronan Bibliotek. Personal- och budgetmässigt ingår Kronan bibliotek i Kronan Kulturhus med en egen kulturhuschef.

Arbetsuppgifter
Biblioteket står inför ett spännande förändringsarbete där din roll är betydelsefull.
Vi vill att du utvecklar mediehanteringen och det läsfrämjande arbetet för vuxna.
Tillsammans med din personal ska du bidra till att biblioteket med dess innehåll och aktiviteter blir en intressant och lockande mötesplats för allmänheten att besöka. Det är också viktigt att du skapar förutsättningar för samarbeten inom kommunen och med externa parter.

Inom ditt ansvarsområde ingår att delta och bistå personal som planerar och genomför programverksamheten för vuxna. Personal som arbetar med IT-tjänster, tillgänglighet och Boken Kommer verksamhet ingår också i din arbetsgrupp. Du har ansvar för arbetsmöten tillsammans med din personalgrupp, ingår i regionala arbetsgrupper och i bibliotekets ledningsgrupp.
I ditt arbete ingår personal och budgetansvar.

Tjänstgöring i informationsdisken med kvälls- och helgarbete ingår.

Kvalifikationer
  • Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieutbildning
  • Erfarenhet av ledarskap är meriterande
  • Kunskap om vuxenlitteratur är av vikt
  • Gärna pedagogisk erfarenhet
  • Datorvana och IT-kunskaper är nödvändigt
  • Vana vid att formulera sig i både tal och skrift
  • Social kompetens är en viktig del i arbetet som avdelningschef
Du ska vara framåt, kreativ och utvecklingsbenägen samt vara positiv och lyhörd inför dina medarbetare. Som ledare ska du vara delaktig i det dagliga arbetet och bidra till nytänkande i arbetsgruppen.

Du ska ha vana att prata inför grupper, vara flexibel och intresserad av att samarbeta med olika parter.

Anställningsinformation
Tillsvidare 100% med tillträde 2019-04-01 eller enligt överenskommelse.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 28 okt (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!