Överförmyndarhandläggare till Trollhättans Stad

Överförmyndarhandläggare till Trollhättans Stad

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Är Du intresserad av att delta i en spännande utveckling och vara med och göra vår stad ännu bättre!

Om verksamheten
Överförmyndaren är en egen och obligatorisk myndighet i kommunen, tillsynsmyndighet över ställföreträdare d v s gode män, förvaltare och förmyndare.

På myndigheten arbetar idag två handläggare, en assistent och en chef/handläggare. Då en av våra handläggare ska vara tjänstledig söker vi nu dennes vikarie.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar handläggning och beslut avseende godmanskap, förvaltarskap och förmynderskap enligt gällande lagstiftning, upprättande av yttranden samt granskning av redovisningshandlingar. Som handläggare kommer du att arbeta med rekrytering, utbildning och arvodering av gode män och förvaltare samt sköta information och kontakter med allmänhet, gode män, förvaltare, förmyndare, tingsrätt och andra myndigheter m fl. I tillsynsarbetet krävs en bred förståelse inom flera av civilrättens områden fr a familjerätt, successionsrätt och fastighetsrätt.

Kvalifikationer
Du ska ha akademisk examen som jurist, socionom eller ekonom eller ha motsvarande erfarenhet från tidigare arbetsliv. Erfarenhet från överförmyndarverksamhet, annan offentlig verksamhet liksom erfarenhet av arbete med bouppteckningar och arvskiften är meriterande. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att lägges på personliga egenskaper, då du kommer att ingå i en liten grupp som har ett tätt samarbete med varandra.

Anställningsinformation
Vikariat 100% under perioden 2020-01-01 - 2020-08-31.

Kontaktperson
Anne-Marie Barkeflo, Chef har semester 2019-07-10 - 2019-08-16.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!