Årets Skolledare söker biträdande Rektor till Kronan F-6 & Fritidshem

Årets Skolledare söker biträdande Rektor till Kronan F-6 & Fritidshem

Vi är stolta över Trollhättans Stads 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Välkommen till oss på Kronan - en skola att längta till!

Kronan F-9 finns i ett kulturhus med bibliotek, medborgarservice, fritidsgård och kulturskolans alla aktiviteter. Det skapar spännande vägar till nya samarbeten. På Kronan ingår det i alla medarbetares grunduppdrag att samverka med de förvaltningar som finns hos oss.

Du har viljan och modet att med inspirerande nytänkande utveckla skolan och undervisningen, du som vill ge allt för att eleverna på Kronan skall nå framgång i skolan och i livet. Vi bygger vår verksamhet utifrån vår helhetsidé där vårt fokus alltid är att ge bästa möjliga förutsättningar till lärande. Vi möter våra elever med positiva, rimliga förväntningar och en tro i att alla elever gör rätt om de kan.

På vår skola vet vi att olikheter berikar. Vi är en mångkulturell skola där många olika språkkulturer och erfarenheter möts, berikar oss och utvecklas tillsammans.

Biträdande rektor
Som biträdande rektor är du en del av skolledningen, men du har idag inget eget personal- eller budgetansvar. Du ser det som självklart att leda i team, men kan också ta ansvar för egna processer och beslut som behöver fattas.

Du bistår rektor i elevhälsoarbetet. Det innebär på vår skola såväl EHT, EHM och ev möten med elever, vårdnadshavare och externa aktörer. Du är en del av arbetet gällande rekrytering, administration och schemaläggning men också i det pedagogiska ledarskapet med stort fokus på systematiskt kvalitetsarbete.

Du är trygg i skolans värdegrund och styrdokument. Du har med fördel erfarenhet av tidigare ledaruppdrag. Tjänsten innefattar såväl grundskola, som F-klass och fritids.

Flexibilitet är en förutsättning för tjänsten, då det innebär att man är biträdande rektor på 50% och undervisande lärare på 50%. Du är ställföreträdande rektor vid tillfällen då rektor är frånvarande och fattar beslut enligt delegation.

Kvalifikationer
Du är behörig lärare med inriktning MA/NO 4-6.
Du är van vid att arbeta i digitala system och har tidigare erfarenhet av schemaläggning, frånvarohantering etc.
Meriterande är att ha tidigare erfarenhet av att arbeta i mångkulturella miljöer och sammanhang.

Anställningsinformation
Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.
Tillsvidare med fördelning 50% biträdande rektor och 50% undervisning.
Utdrag ut Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!