Skolledare till Elevstöd, Utbildningsförvaltningen

Skolledare till Elevstöd, Utbildningsförvaltningen

Beskrivning
Utbildningsförvaltningen är organiserad i tre verksamhetsdelar, nämligen grundskola, förskola och elevstöd. Elevstöd består av elevhälsans medicinska insats (EMI), centralt placerad elevhälsopersonal ur den samlade elevhälsans insatser samt verksamheter som Sjukhusskolan på NÄL och Familjecentrum, en verksamhet som är snarlik en familjecentral. På grund av pensionsavgång söker vi nu en modig skolledare som söker nya utmaningar i arbetslivet. Om detta passar in på dig, tveka inte - sök!

Arbetsuppgifter
Som skolledare är du direkt underställd verksamhetschefen. Tillsammans och i nära samarbete med verksamhetschef ansvarar ni för ledning och styrning av hela verksamhetsområdet. Ni leder, planerarar och samordnar verksamhetsutveckling och förbättringsarbete med utgångspunkt i aktuell forskning, ett tydligt systematiskt kvalitetsarbete och genom ett prestigelöst arbetsklimat. Utifrån en tydlig struktur och fördelning har du ansvar för personal, arbetsmiljö och budget för vissa delar av verksamhetsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen pedagogisk erfarenhet, gärna med specialpedagogisk kompetens. Det är meriterande om du har erfarenhet av elevhälsoarbete genom att du ingått i eller varit ledare av ett elevhälsoteam. Du har erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag inom utbildningsverksamhet och det är meriterande om du genomgår eller har genomgått rektorsprogrammet. Som ledare är du tydlig, strukturerad, resultatinriktad och arbetar gärna i team. Du ser medarbetarna som en tillgång i verksamhetsutveckling och du har en helhetssyn på uppdrag som innebär att du sätter elevers behov och verksamhetens förbättringsarbete i fokus. Du är uppdragsmedveten och uppdaterad inom forskning kring barn- och elevhälsofrågor, du är utvecklingsorienterad och driven. Som person har du lätt för att entusiasmera och engagera andra, du har lätt för samverkan och du har en förmåga att skapa goda relationer. Stor vikt läggs vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Anställningsinformation
Tjänsten som skolledare Elevhälsa är en heltidstjänst (semestertjänst) och tillsvidare. Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!