Lärare i fritidshem Skoftebyskolan

Lärare i fritidshem Skoftebyskolan

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Beskrivning
Skoftebyskolan är en tvåparallellig F-6-skola med ca 300 elever innehållande fyra åldershomogena fritidsavdelningar. Fokusområden under innevarande läsår är trygghet & studiero, bedömning & betyg, digitalisering och organiserad rastverksamhet.

Skolans personal är indelade i fyra arbetslag under arbetslagsledares ledning. Skolan har även en utvecklingsgrupp som koncentrerar sig på de ovan nämnda fokusområdena genom olika aktiviteter och utbildningsinsatser.

Det systematiska kvalitetsarbetet genomförs i samverkan med all personal på skolan genom planering, utvärdering och uppföljning av arbetssätt och skolresultat.

Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt fritidshemmets läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavare är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Arbetsuppgifter
Som fritidslärare bidrar du till att vardagen på skolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiskt arbetet bygger på elevers delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela gruppen.

Vi söker en nyfiken lärare och kollega som bidrar till en lugn och harmonisk samarbetsmiljö under våra elevers hela skoldag. Vi arbetar aktivt med planerad rastverksamhet och söker dig som i samarbete tillför ett kreativt innehåll för våra elever. För att nå ovanstående skall du som lärare i fritidshem:
  • planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer
  • tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer
  • erbjuda en meningsfull fritidsverksamhet som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter
  • inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt där god omsorg kombinerat med undervisning stimulerar elevens utveckling och lärande.
Kvalifikationer
Du ska ha en examen som lärare i fritidshem. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i skola och fritidshem, alltid ha eleverna i fokus och vara tydlig, strukturerad, flexibel, ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt samt vara intresserad av att utveckla fritidshemmet.

Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trollhattan.se
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är den största arbetsgivaren i Trollhättan, och vi är stolta över våra 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Alla våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare, nu och i framtiden. Vi gör Trollhättan ännu bättre genom att verksamheten präglas av mångfald där alla invånare och medarbetare känner sig inkluderade. För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi ständigt fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss? Välkommen in med din ansökan!