Planeringssamordnare

Planeringssamordnare

Som Planeringssamordnarepå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Enheten Nationell styrning ansvarar för nationell underhållsplan för vägsystemet och för övergripande strategier för vidmakthållande av väganläggningen. Vi ansvarar för analys och redovisning av väganläggningens övergripande tillstånd och funktionalitet utifrån uppsatta mål.

Som planeringssamordnare arbetar du med samlad analys, planering och prioritering av åtgärder på det statliga vägnätet. Du skapar förutsättningar och samordnar prioriteringar för planeringen av åtgärder samt sammanställer dessa i nationell underhållsplan för vägsystemet. Därefter ansvarar du för att beställa, följa upp och utvärdera genomförandet av de planerade åtgärderna på övergripande nivå. I dina arbetsuppgifter ingår att delta i eller driva utredningar och utveckling av arbetssätt. I rollen ingår också att genomföra analyser och bereda beslutsunderlag för ekonomiska beslut och inriktning för verksamheten.

Som person är du strategisk och kan göra analyser för att förstå komplexa sammanhang. Du vågar ifrågasätta utifrån de analyser du gör för att få förståelse och driver dina frågor självständigt. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö där förutsättningarna snabbt kan förändras och har därför lätt att anpassa dig. Enheten är nationell och består av 10 medarbetare med placeringsorter över hela landet vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga för att upprätthålla bra relationer på distans. Arbetet innebär även en del resor (inom Sverige) för att upprätthålla nära dialog och samarbete med våra utförare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har högskoleutbildning (180 poäng) inom teknik, fysisk planering eller samhällsplanering. Alternativt har du annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.
  • har aktuell erfarenhet av planering eller drift och underhåll av väg eller järnvägsanläggningar.
  • har erfarenhet av ekonomisk uppföljning.
  • har goda kunskaper i Excel där du kan hantera stora mängder data och skapa formler.
Vi ser att du som person
  • är strategisk
  • är analytisk
  • är drivande
  • är självständig
  • trivs i samarbeten
I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Luleå, Malmö, Trollhättan, Uppsala, Västerås.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-PL1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-01

Upplysningar

Rekryterande chef Tina Törnquist
0101231269

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Tina Törnquist
Telefon 0101231269
Område Trollhättan
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.