Beräkningsingenjör Additiv tillverkning

Beräkningsingenjör Additiv tillverkning


Nu behöver GKN förstärka sitt sitt CAE-team med engagerade personer med gedigna kunskaper inom hållfasthetsområdet.Vill du vara med oss på den resan? Läs mer om tjänsten nedan.

Om företaget
GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace, som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Företagen i Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engines och vid vår anläggning i Trollhättan utvecklar och tillverkar vi avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer. Vi arbetar även med motorunderhåll.Vi har produktionsanläggningar i Trollhättan, Kongsberg (Norge), Mexiko och USA. Vi har också ett ingenjörskontor i Bangalore, Indien och kontor i Stockholm (Public Affairs) och i Göteborg. Huvudkontoret för Engines ligger i Trollhättan.

Dina arbetsuppgifter
Hos GKN kommer du att arbeta med allt från konceptanalyser för framtidens flygmotorer tillunderhållningsfrågor i dagens flygmotorer. Dessutom sker en kontinuerlig utveckling av nya metoder, teknologier och verktyg, där du får möjligheten att vara med och göra en viktig insats.Som beräkningsingenjör så kommer ditt fokus ligga på att utföra FE-analyser. Tillverkningsprocesserna simuleras i både kommersiella samt egenutvecklade verktyg och omfattar bland annat svetsning, Direkt Energy Deposition och Powder Bed Fusion.

Din profil
Personliga egenskaperVi söker dig som är bekväm med att ta ett individuellt ansvar samtidigt som du är en del av ett team. Du ska känna dig bekväm med att kommunicera med andra både internt och externt. Vidare har du förmågan att förstå kunders behov och en vilja att överföra behoven till lösningar. Utöver detta ser vi att du trivs i en arbetsmiljö där problemlösning tillhör vardagen och du bidrar till att skapa en positiv stämning samt klarar av att hantera många kontaktytor.Kvalifikationer:*Ingenjörsexamen BSc, MSc, PhD eller liknande från mekanik, teknisk fysik eller annan*relevant ingenjörsexamen*God erfarenhet av att använda och utveckla FE-metoder*Behärskar svenska och engelska, både i tal och skriftMeriterande:*Relevant erfarenhet från industri och/eller akademi*Kunskaper i kommersiella verktyg såsom MSC MARC, Ansys och/eller Simufact*God erfarenhet av programmering och scriptning - Python och/eller Matlab*Speciellt meriterande är om du har erfarenhet av svetssimulering och/eller additiv*tillverkning

Ansökningsförfarande
I den här rekryteringen samarbetar GKN Aerospace med Skill. Tjänsten är ett konsultuppdrag där du initialt blir anställd av oss på Skill med goda möjligheter till fortsatt anställning på GKN. Om du känner att detta är en roll för dig är du varmt välkommen att skicka in din ansökan! Urvalet kommer behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan. Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare Emil Sundberg Emil.Sundberg@skill.se

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.People change - everything.

Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.People change - everything.