Är du vår nya lokalombudsman?

Är du vår nya lokalombudsman?

Nu söker IF Metall en lokalombudsman till avdelningen i Norra Älvsborg, med placering i Trollhättan, men där arbetet förekommer inom hela avdelningens geografiska område. Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid, med tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Avdelningen har ca femtusen medlemmar och de flesta av IF Metalls avtalsområden är representerade i avdelningen. Den största branschen är flyg- och rymdindustri. Avdelningen företräder och bevakar sina medlemmars intressen inom flera olika områden exempelvis löner och anställningsvillkor samt arbetsmiljö, trygghets- och försäkringsfrågor. Avdelningen består sammanlagt av tio medarbetare som arbetar som ombudsmän, administratörer och handläggare.

Ansvaret sträcker sig över samtliga kollektivavtalsområden och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att stötta och företräda IF Metalls medlemmar genom samtal och förhandling. I tjänsten ingår även att organisera medlemmar, stötta förtroendevalda, informera, teckna kollektivavtal, bilda klubbar och att utveckla organisationen. Tjänsten innebär även huvudsakligt ansvar för försäkrings- och trygghetsärenden såsom att överklaga en tvist om ersättning under socialförsäkringsbalken eller yttranden runt kollektivavtalsförsäkringarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred förhandlingsvana och goda arbetsrättsliga kunskaper. Om du har erfarenhet av ombudsmannarollen eller av förtroendeuppdrag betraktas det som meriterande. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av såväl trygghetsärenden som kunskaper inom socialförsäkringsbalken och de kollektivavtalade försäkringarna.

För att lyckas i rollen bör du vara lyhörd och ha lätt för att samarbeta med andra.
Rollen ställer höga krav på såväl din kommunikativa förmåga som din analytiska. Som person är du ansvarstagande, noggrann och van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

För att bli aktuell för denna tjänst har du som lägst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande.
Du är en van användare av Office-paketet som hjälpmedel i ditt arbete samt goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift. Behärskar du även engelska eller ett annat språk betraktas det som meriterande. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Övrig information
För ytterligare information om tjänsten, kontakta personalansvarig Mikael Johansson på telefon 070-
248 36 50 eller HR-generalist Linda Sjögren, Förbundskontoret på telefon 08-786 81 90.

Sista ansökningsdag är den 27 januari 2019. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.

Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat och i samband med en eventuell anställning är du bunden av tystnadsplikt.
Mer info
Kontaktperson Mikael Johansson
Telefon 070-248 36 50
Område Trollhättan
Yrkesroll Organisation & ledning, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 310 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.