Kemitekniker med fokus på kristallodling.

Kemitekniker med fokus på kristallodling.

Om företaget
Hellma Materials GmbH är ett innovativt och internationellt företag som sysslar med utveckling, tillverkning och försäljning av kristallina och keramiska material för optik, strålningsdetektering och försvar. Bland våra kunder finns välkända fotonik- och säkerhetsteknikföretag som integrerar dessa material i system och därmed ställer högsta krav på oss. Dessutom utvecklar och odlar vi detektorkristaller, vars användningsområde sträcker sig från grundforskning till medicin. Som ett globalt aktivt företag respekterar och värdesätter vi samarbetet med våra kunder, leverantörer och anställda.

Dina arbetsuppgifter
Vill du vara med från start när Hellma Materials Sweden AB startar upp sin verksamhet i Trollhättan under Q3/Q4 2022 då har du chansen nu! Vi söker nu efter dig som brinner för kemi och teknikutveckling och vill vara en del av den grupp som skall utgöra stommen i denna satsning.I rollen som kemitekniker med fokus på kristallodling kommer du att få jobba med och ansvara för en bred palett av arbetsuppgifter. Tillsamman med det övriga teamet som nu tar form kommer du att få vara med på en utvecklande och spännande resa.Några exempel på dina arbetsuppgifter är.* Du ansvarar för teknikutveckling inom kristallodling.* Du använder din erfarenhet och kunskap för att stabilisera, förbättra och vidareutveckla befintliga avelstekniker.* Du arbetar på eget initiativ med utveckling av nya avelstekniker och processer, utvärderar och optimerar dessa för att sänka produktionskostnaderna och överföra dem till produktion på ett process stabilt sätt.* I samarbete med vår kvalitetsavdelning kommer du att analysera materialfel och vidta tekniska åtgärder för att eliminera dem.* Du skapar nyckeltal i samarbete med produktionslogistik och använder dem specifikt för att öka utnyttjandet och effektiviteten i produktionen.* Du håller nära kontakt med våra leverantörer och är delaktig i modifiering av anläggningar och utveckling av nya anläggningskoncept.

Din profil
* Du har en examen i kristallografi, fysik, kemi eller processteknik.* Du är bekant med olika processer för att odla kristallina material, behärskar de olika produktionsstegen och tillhörande mätteknik.* Du har grundläggande kunskaper inom automationsteknik (PLC).* Dina styrkor inkluderar ett självständigt, ansvarsfullt arbetssätt och organisationsförmåga. Du kan kommunicera bra med medarbetare och trivs med att arbeta i team.* Du är trygg i att använda MS Office och statistikprogramvara och har mycket goda kunskaper i engelska språket.Vi erbjuder dig förutom möjligheten att få vara med på denna spännande resa bra förmåner och lönevillkor. Du erbjuds en trygg anställning i en bra arbetsmiljö, Hellma Materials uppmuntrar också till vidareutveckling och utbildning och ger dig möjlighet att växa tillsammans med företaget och dina framtida kolleger.Låter det intressant? Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du frågor, så tveka inte att ringa rekryteringskonsult Anders Kristiansen tel 070-785 86 47. Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se snarast, dock senast 2022-08-31. I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag.Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.premier.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (61 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Premier är ett modernt serviceföretag verksamt inom två affärsområden:
Personalservice som specialiserat sig på bemanning, rekrytering och andra personalrelaterade resursbehov samt Industriservice med inriktning på infrastrukturella industritjänster gentemot tillverkningsindustrin.
Premier i Sverige bildades 1993 och har idag ca 220 anställda med en omsättning på drygt 100 Miljoner SEK.