Plats- och Försäljningschef till Trollhättan

Plats- och Försäljningschef till Trollhättan

Vill du bli vår nästa Plats- & Försäljningschef på Bilvaruhuset i Trollhättan samt vår nyöppnade KIA-anläggning?

Hedin Bil söker en Plats- & Försäljningschef till Bilvaruhuset i Trollhättan med ansvar för spännande varumärken som KIA, Nissan, Opel och Hedin Certified (Begagnade bilar) med både person- och transportbilsförsäljning. Bilanläggningen har som mål 2020 att omsätta ca. 350 Mkr och sälja ca. 1200 fordon. Snart öppnar Kia Trollhättan dörr i dörr med Bilvaruhuset och platsansvaret kommer omfatta båda anläggningarna.

Arbetsplatsen har idag runt 25 duktiga medarbetare inom affärsområdena: Försäljning, Verkstad och Reservdelar. Tjänsten innebär utmanande och krävande insatser, samarbete med verkstadschef och reservdelschef samt med säljare.

Om rollen

Som Plats- & försäljningschef har du sälj- och resultatansvar för hela bilanläggningen. Tillsammans med avdelningschefer utvecklar och driver du anläggningens verksamhet i enlighet med företagets långsiktiga mål och utifrån den lokala marknadens förutsättningar. Du har övergripande personalansvar för hela anläggningen och ett ansvar att bedriva ett aktivt ledarskap genom ledning och coachning där du följer upp medarbetarnas mål och prestation

Du gillar utmaningar och brinner för att vara med i förändring och utveckla en verksamhet. Du tar initiativ till affärer och har alltid affärsmöjligheter i åtanke. För att lyckas har du ett stort eget driv, är säljande och mycket resultatdriven och älskar att bygga verksamheter i ett högt tempo.

Vi arbetar med starka varumärken såsom KIA, Nissan (personbil och transportbil) och Opel (personbil och transportbil), begagnat försäljning genom konceptet Hedin Certified samt service- och eftermarknad.

Tjänsten rapporterar till Företagschef i Västra Götaland och Bohuslän.

Din profil

Du som söker skall vara motiverad av utmaningar, ha drivkraft, ha en god strukturell förmåga och vara stimulerad av en roll där du får möjlighet att påverka, utveckla och ta ansvar. Du behöver ha gedigen branschkunskap och erfarenhet när det gäller bilbranschen, bilaffären och serviceaffären samt tidigare erfarenhet av ledarskap. Du brinner för att driva verksamheten vidare och öka försäljning och lönsamhet. Lämplig bakgrund är om du tidigare varit Regionchef, Platschef, Försäljningschef eller liknande roll inom bilbranschen.

Vi erbjuder

En viktig roll i ett företag med stark vilja och framtidstro där utvecklingen pågår. Företaget är i en expansiv fas och regionen har hög potential och goda förutsättningar. För rätt individ, med rätt inställning till tillväxt och expansion finns möjlighet till goda förtjänstmöjligheter och egen personlig utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Område Trollhättan
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.