Maskinmekaniker

Maskinmekaniker

Driven Maskinmekaniker med goda svetskunskaper

Tjänsten vi erbjuder
Vi behöver anställa dig som vill vara med och mekaniskt bygga våra maskiner i vår tillverkning i Trollhättan. Det kommer vara ett omväxlande jobb med många olika delmoment. En del av vår tillverkning är återkommande men eftersom vi är innovativa i vårt tänk så kommer mycket nytt under veckorna också.

Plåtskärning, bockning, fräsning gör vi inte själva idag utan det får vi tillverkat. Men vi vill att du har en god erfarenhet i svetsning i både rostfritt som vanlig plåt. Du behöver kunna hantera både MIG- och TIG-svetsning. Innan svetsning kan det förekommer en del riktning av plåtar samt en del vanliga moment som borrning, gängning och gradning. Att kunna svetsa ihop stativet är en viktig del av arbetet men till det behöver du också vara kunnig i att montera dessa stativ. För att bli effektiv är det därför bra om du kan läsa och förstå en tillverkningsritning. När stativet är klart så vill vi att du monterar upp tredjeparts-utrustning, såsom sensorer, motorer, elskåp, robot, transportör, ventil osv. Viss kabeldragning kan förekomma men inte inkoppling. Vi ser att du både kan hantera moment som är lite tyngre men också kunna utföra finprecisionsmontering.

Tjänsten innefattar även en del resande med bil till kunder för ombyggnationer och installationer. Oftast är detta enbart endagsturer som inte kräver övernattning.

Arbetsuppgifterna kommer innehålla:
  • Svetsning
  • Riktning
  • Bearbetning, som borrning, gängning, fasning, gradning
  • Mekanisk montering
  • Kabeldragning
  • Ordning och reda
Kvalifikationer och personlighet
Vi ställer stor tilltro till Din personlighet. Det är viktigt att du kan ta tag i saker och få saker gjorda. Att du har denna vilja och drivet kommer vara helt avgörande för oss. Vi jobbar ganska fritt under eget ansvar så du kommer att planera ditt jobb själv, i samråd med produktionsledare. Vi har sett under åren att närhet till jobbet är viktigt, så vi hoppas att du bor i Trollhättan eller i närområdet.

Du behöver ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som vi beskriver här. Framför allt är plåtbearbetningen viktig. Vi har mycket att göra så det är viktigt att du snabbt kommer in i det och blir självständig. Det kommer också komma situationer då din förmåga för problemlösning kommer att ställas på prov.

Du bör kunna läsa en tillverkningsritning men det är inte helt avgörande. En stark vilja att lära sig kan väga lika mycket. Däremot så ser vi att du har ett starkt intresse för utveckling och förenkling i de moment som du utför. Du kommer ha en nära diskussion med konstruktörerna och vi vill hela tiden förbättra och förenkla vår montering.

Din personlighet behöver vara framåt och att du har lätt för att smälta in. Vi är idag 7 anställda och det är därför viktigt att hitta personkemin i gruppen. Du behöver vara ordningsam och gilla när det är rent och snyggt. I lokalerna finns ett separerat rum för plåtbearbetning och här blir ditt ansvar att det är rent och snyggt mesta delen av tiden.

Idag sköts mycket via datorer i form av ritningsunderlag samt rapportering, vilket gör det viktigt att du kan hantera en dator. Ett sista krav vi har är att du har minst ett B-körkort men det meriterande om du får köra andra fordon också.

Du får av oss
En liten snabbtänkt och innovativ organisation som har högt i tak och vill att alla ska ha roligt med varandra och med våra kunder. Du kommer att få en utvecklande miljö att växa i. Att få vara med i ett tidigt skede då vi inlett en tydlig expansion där vi vill skapa ett företag som kommer att bli det mest självklara valet då industrin ska ta steget in i automationen. För oss handlar det om att bygga upp ett starkt varumärke som sticker ut med sina smarta maskiner och tjänster men också som företag. Den bransch som vi lever i under dagarna är trög och har alltid gjort saker på samma sätt, men det håller vi på att utmana och förändra. Vi har det tekniska kunnandet och vi har idéerna, nu behöver vi tillsammans förverkliga dessa. Vi har en gigantisk marknad framför oss idag som håller på att vakna upp så möjligheterna är enorma. Genom tydliga, innovativa och enkla lösningar erbjuder vi marknaden robotautomation på ett nytt sätt som kommer att skapa värde som inte finns idag.

Är Du beredd på att ha roligt och skapa förändring så är du välkommen att söka tjänsten som maskinmekaniker hos oss. Skicka ett personligt brev och ett CV på svenska till oss där du beskriver dina kvaliteter och erfarenheter.

Tjänsten kommer att tillsättas direkt då vi hittar rätt person så skicka in din ansöka så fort som möjligt till Thomas Hvarvenius, th@conteqi.se alternativt via "Ansök nu".

Har du frågor eller om du vill få något förtydligat så är det bara att kontakta oss via mailen eller på 0766-106040.

För att få mer insikt i vad vi menar med kollaborativa arbetssätt tillsammans med robotar så gå in på www.universal-robots.com och titta på Fallstudierna (Case studies på engelska sidan).

Vi väntar med stort intresse på just Din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Thomas Hvarvenius
Telefon 0766-106040
Område Trollhättan
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör, Tillverkning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.conteqi.se/
Sista ansökningsdag 19 juli 2021 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CONTEQi AB står i ett skede av expansion och vi är inne i en väldigt spännande och rolig utveckling. Potentialen är enorm för oss och vi har fulla orderböcker och fler vill köpa från oss. Det är såklart en inspirerande situation vi befinner oss i och därför är vi beroende av att hitta dig som också tycker det är roligt att ligga i framkant och i sin bransch vara mycket omtycka av sina kunder.

Vi förser industrin med robotautomation i en ny nisch, kollaborativa applikationer. Det betyder att det idag finns robotar som är godkända att jobba tillsammans med oss människor och det gör att det har öppnats helt nya möjligheter för att automatisera med robot. Tillsammans på CONTEQi har vi den största erfarenheten av kollaborativa arbetssätt i Sverige och vi bryter ny mark varje dag. Vi har idag bara skrapat på ytan till en väldigt stor potentiell marknad som kommer explodera i framtiden.

Vi är en viktig aktör i Sverige gällande industrins förändring till att bli mer automatiserad för att öka sin konkurrenskraft. Med våra lösningar så både utmanar vi och förändrar hur våra kunder tänker kring robotautomation, vilket vi brinner för. Genom en kombination av mjukvara, robotar och innovativ ingenjörskonst producerar vi superenkla lösningar som det finns stort behov för i Sverige idag. Vi gör allt från grunden, vilket ger oss alla möjligheter att utveckla vad vi vill och hur vi vill. Vi vill ge det lilla extra som gör oss unika.

Vi håller på att bygga ett drivet och lite kaxigt team med glimten i ögat, som vill framåt. Du kommer vara bland de första av flera nya personer som vi behöver knyta till oss. Vi söker dig som vill vara med och utveckla oss som företag och samtidigt förändra svensk industri.

Vill du vara med på den resan?