Maskinkonstruktör för framtidens robotisering

Maskinkonstruktör för framtidens robotisering

Citrox AB står i ett skede av expansion och vi är inne i en väldigt spännande och rolig utveckling. Potentialen är enorm för oss och vi har fulla orderböcker och fler vill köpa från oss. Det är såklart en inspirerande situation vi befinner oss i och därför är vi beroende av att hitta dig som också tycker det är roligt att ligga i framkant och i sin bransch vara mycket omtyckt av sina kunder.

Vi håller på att bygga ett drivet och lite kaxigt team med glimten i ögat som vill framåt. Du kommer vara bland de första av flera nya personer som vi behöver knyta till oss. Vi söker dig som vill vara med och utveckla oss som företag och samtidigt förändra svensk industri.
Vill du vara med på den resan?

Tjänsten vi erbjuder

Vi behöver anställa Dig som vill vara med och konstruera våra maskiner, men också kunna vara hands on i tillverkningen. Det är viktigt att du förstår hur den detalj du konstruerar fungerar rent monteringsmässigt också. Vi har två olika ben att stå på, dels standardmässiga lösningar dels specialanpassade lösningar. Gällande de standardmässiga måste monteringssättet vägas in medan i speciallösningarna så går funktionen i första rummet. Det gör att tjänsten kommer vara väldigt omväxlande och inspirerande.

För att beskriva vad som konstrueras så består en maskin av ett grundchassi där sedan övriga moduler monteras. Dessa moduler kan då vara magasin, transportörer, sorteringsmatare, fästen till olika komponenter som ex. kameror, vagnar, detaljfixturer osv. Allt beror på vad som ska utföras i maskinen. Vi driver hårt mot att göra smarta lösningar som är lätta för kunder att jobba med samt att detaljerna går att använda för flera ändamål. Vi behöver en person som kan förstår hela kedjan från materialval till vad som blir både robust och funktionsvänligt ute hos kund.

Vi jobbar i projektform och utveckling sker ofta tillsammans med skarpa projekt. Det finns inte tid att konstruera detaljer för vad framtiden kanske behöver. Vi lever helt i nuet och skapar maskiner som just nu är attraktiva och konkurrenskraftiga. Det är ett högt tempo och mycket puls i projekten men det är så vi utmanar oss till att hela tiden bli bättre.

Tjänsten innebär också projektplanering och ansvar att strukturera de processer som kommer behövas utföras för varje unika projekt.
Efter projektgenomgång med säljare ska en planering av tids- och handlingsplan sättas upp. När den är satt så blir ofta första steget i projektet konstruktion från din sida och därefter så kommer du göra de beställningar som konstruktionen behöver. När delarna kommer hem och ska monteras så behöver du förstå resultatet och det får du enbart genom att se monteringen i verkligheten. Som du förstår kommer det hända många olika saker under dagen så du kommer inte enbart sitta framför datorn.

Kvalifikationer och personlighet
Vi ställer stor tilltro till Din personlighet. Det är viktigt att Du kan ta tag i saker och få saker gjorda. Att du har denna vilja och drivet kommer vara helt avgörande för oss. Du kommer få ett stort eget ansvar och du kommer behöva vara självständig med ett bra självförtroende.
Eftersom vi jobbar i skarpa projekt så vill vi att du är målinriktad och gillar att jobba mot deadlines. Vi ställs ofta mot väggen och då är det viktigt att du kan prestera men det är viktigt för oss att du tycker detta är inspirerande och utmanande, annars blir en belastning för dig.

Vi hoppas att du har tidigare erfarenhet av likande konstruktionsjobb samt att du har planerat projekt. Konstruktionsprogrammet vi jobbar i är Inventor så det är såklart en merit om du jobbat i det tidigare.
Har du andra kunskaper inom programmering så vill vi gärna veta mer om dessa.

Gällande utbildning så är en Ingenjörsutbildning i
Maskinkonstruktion bra att ha med sig men det kommer ändå till att kunskaper och erfarenheter väger lika tungt som en utbildning. En stark vilja att lära sig samt ett starkt teknikintresse för nya tekniker och metoder är ett måste för att lyckas. Den personal som vi vill jobba tillsammans med är personer som är villiga att gå utanför boxen, utmana sin trygghetszon.

Du behöver också tycka att det är roligt att skapa goda relationer med personer omkring dig och förstå vikten av att ha en nöjd kund. Vi jobbar både med svenska och utländska kunder så måste du kunna prata och skriva på svenska och engelska.

Eftersom vi växer som företag och genom att vi verkar i en bransch som behöver förändra sig så är också en viktig personlighet, entreprenörskap. Vi ska alla vilja driva företaget framåt och skapa förändring med våra maskiner.

Du får av oss
En liten snabbtänkt och innovativ organisation som har högt i tak och vill att alla ska ha roligt med varandra och med våra kunder. Du kommer att få en utvecklande miljö att växa i. Att få vara med i ett tidigt skede då vi inlett en tydlig expansion där vi vill skapa ett företag som kommer att bli det mest självklara valet då industrin ska ta steget in i automationen.
För oss handlar det om att bygga upp ett starkt varumärke som sticker ut med sina smarta maskiner och tjänster men också som företag. Den bransch som vi lever i under dagarna är trög och har alltid gjort saker på samma sätt, men det håller vi på att utmana och förändra. Vi har det tekniska kunnandet och vi har idéerna, nu behöver vi tillsammans förverkliga dessa. Vi har en gigantisk marknad framför oss idag som håller på att vakna upp så möjligheterna är enorma. Genom tydliga, innovativa och enkla lösningar erbjuder vi marknaden robotautomation på ett nytt sätt som kommer att skapa värde som inte finns idag.

Är Du beredd på att ha roligt och skapa förändring så är du välkommen att söka tjänsten som maskinkonstruktör hos oss. Skicka ett personligt brev och ett CV på svenska till oss där du beskriver dina kvaliteter och erfarenheter. Tjänsten kommer att behöva tillsättas den 1 mars men hittar vi rätt person snabbt så är det diskussionsbart. Skicka in din ansöka så fort som möjligt till Thomas Hvarvenius, th@citrox.se.
Har du mer frågor eller om du vill få något förtydligat så är det bara att kontakta oss via mailen eller på 0766-106040.

För att få mer insikt i vad vi menar med kollaborativa arbetssätt tillsammans med robotar så gå in på www.universal-robots.com och titta på Fallstudierna (Case studies på engelska sidan).

Vi väntar med stort intresse på just Din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Thomas Hvarvenius
Telefon 0766106040
Email Mejla Thomas Hvarvenius
Område Trollhättan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 feb 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi förser industrin med robotautomation i en ny nisch, kollaborativa applikationer. Det betyder att det idag finns robotar som är godkända att jobba tillsammans med oss människor och det gör att det har öppnats helt nya möjligheter för att automatisera med robot. Tillsammans på Citrox har vi den största erfarenheten av kollaborativa arbetssätt i Sverige och vi bryter ny mark varje dag. Vi har endast öppnat en glipa i dörren men inom kort så kommer vi öppna hela dörren och då kommer det hända väldigt mycket.

Vi ska bli en viktig aktör i Sverige gällande industrins förändring till att bli mer automatiserad för att öka sin konkurrenskraft. Vi kommer att ta fram lösningar som utmanar och förändrar, vilket vi brinner för.

Vi kommer genom en kombination av mjukvara, robotar och innovativ ingenjörskonst producera superenkla lösningar som inte finns i Sverige idag. Vi gör allt från grunden, vilket ger oss alla möjligheter att utveckla vad vi vill och hur vi vill. Vi vill ge det lilla extra som gör oss unika.