Enhetschef Drift/anläggning och Gata/Park

Enhetschef Drift/anläggning och Gata/Park

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Tekniska serviceförvaltningen ansvarar för service åt övriga förvaltningar i Trelleborgs kommun i form av IT, lokalvård, transporter, verkstad och lokalförsörjning. Förvaltningen ansvarar även för frågor i kommunen beträffande vattenförsörjning, avloppshantering, allmän platsmark, trafikens infrastruktur, väghållning, torghandel och avfallshantering.

Stadsmiljöavdelningen ansvarar för drift och underhåll av gator och torg, övriga allmänna platser, trafiksäkerhetsfrågor, salutorg, parkeringsövervakning, kommunens småbåtshamnar, bidrag till enskilda vägar och kommunens gatubelysning. Vidare ansvaras för skötsel, förvaltning och nyanläggning av parkmark, lekplatser och utrustning i den gröna miljön, samt skötsel och tillsyn av kommunens naturområden. I stadsmiljöavdelningen ligger också ansvaret för teknisk projektering vid utvecklande av kommunen, samt planering och genomförande av projekt inom tekniska serviceförvaltningen.

Nu söker vi enhetschef till Stadsmiljöavdelningens drift & underhållenheten.

På Stadsmiljöavdelningen arbetar vi för ett bra arbetsklimat med god kollegial anda, både inom och utanför avdelningen. Vi stöttar varandra i det dagliga arbetet samtidigt som vi arbetar med tydliga ansvarsområden. Vi strävar efter att hålla en god service gentemot invånare, verksamhetsutövare och besökare i kommunen.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en driven och engagerad chef som vill leda, planera och följa upp enheten Drift & underhåll som är organiserad inom Stadsmiljöavdelningen. Du har huvudansvaret för enhetens personal-, budget- och ekonomiuppföljning, arbetsmiljö samt utvecklings- och kvalitetsarbete.

Som enhetschef hos oss innebär att ansvara för arbetsledning av två sektionschefer, en entreprenad ledare samt service-/anläggningspersonal. Du ansvarar bl.a. för enhetens verksamhetsplanering gällande kort- och långsiktig arbetsplanering, verksamhetsrelaterat målarbete och kompetensutveckling.

Arbetet innehåller även ansvar för beställning och uppföljning av externa utförare/entreprenörer inom verksamheten. Svarar på inkomna ärenden via telefon, e-post och ärendesystem gällande synpunkter, felanmälan och klagomål för ditt ansvarsområde.

Du kan komma att ingå i beredskapen för förvaltningens verksamheter.

Tjänsten är direkt underställd och rapporterar till avdelningschefen samt ingår i avdelningens ledningsgrupp där vi arbetar för avdelningens helhet genom samordnad verksamhetsuppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill leda och utveckla kommunens gemensamma platser där människor trivs och utvecklas och som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning, alternativt annan eftergymnasial utbildning som i kombination med flera års arbetslivserfarenhet ger likvärdig kompetens. Du har erfarenhet av planering, uppföljning och utveckling av drift och underhållsarbete inom storskalig utemiljö, både på operativ och strategisk nivå. Erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande.

Vi ser gärna att du har en ledarskapsutbildning och/eller tidigare chefserfarenhet med personal- och budgetansvar. Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet och helhetstänkande. Du har förmåga att skapa teamkänsla och delaktighet. Du har mycket god kommunikativ förmåga, är tydlig och ser möjligheter istället för hinder. Vi ser också att du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du trivs med ett omväxlande arbetsinnehåll och som person är du självgående och har lätt att fatta egna beslut.

Tjänsten kräver B-körkort och goda IT-kompetenser. Erfarenhet av lagen om offentlig upphandling är meriterande.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
100 %

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontakt
Kristoffer Tonning, Avdelningschef, Stadsmiljöavd. 0410-73 41 86

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-02-05 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar löpande urval, så dröj inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://trelleborg.varbi.com
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (2 dagar kvar)