Hoppa till innehåll
Ansök nu
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Var med på Funktionsstöds resa mot att bli Sveriges bästa LSS 2025!
Nu utvecklar vi vår organisation och söker en stödpedagog till ett av våra gruppboenden.

Arbetsplatsen
Inom LSS verksamheten finns ett antal gruppboenden, daglig verksamhet, barn- och ungdomsboenden samt korttids och fritidsverksamhet. Flygelgränd 3 är ett traditionellt boende för vuxna personer med varierande funktionsnedsättningar med inriktning äldre.

Vi utgår ifrån ett brukarorienterat synsätt där brukarna ges stöd och service utifrån individuella behov. Målet är att ge brukarna självständighet, självbestämmande och delaktighet i så stor utsträckning som möjligt, utifrån varje brukares förmåga.

Vi söker nu en stödpedagog med placering på Flygelgränd 3 LSS-boende.

Vad vi kan erbjuda dig
 • Omväxlande arbete
 • Kompetensutveckling
 • Kommunövergripande förmåner
 • Bästa kollegorna
Arbetsuppgifter
Som stödpedagog har du utöver grunduppdraget ett uppdrag att vägleda kollegor i hela sektionen Flygelgränd/Portgränd i att vara en god förebild i det pedagogiska dagliga arbetet. Du utvecklar tillsammans med kollegor arbetssätt och metoder, genomför, lär ut och följer upp pedagogiska metoder utifrån den enskilde brukarens individuella behov. Du vägleder i att upprätta, följa upp och utveckla genomförandeplaner. Du vägleder även i att planera det brukarnära arbetet utifrån genomförandeplaner samt skapar och följer upp rutiner och arbetsbeskrivningar.

Du förväntas att omvärldsbevaka nya arbetssätt, metoder och hjälpmedel för målgruppen. I uppdraget ingår även att metodhandleda kollegor samt att skapa rutiner, säkerställa att de håller en hög kvalitet samt efterföljs i praktiken.

Med utgångspunkt i en god och tydlig kommunikation samt gott bemötande, är din uppgift att oavsett situation skapa ett lugn och trygghet för brukarna. Vidare är du ett stöd och skapar förutsättningar för god kontakt med anhöriga, sjukvård och andra viktiga kontakter för den enskilde. Inom den interna organisationen samarbetar du främst med andra stödpedagoger, stödassistenter samt ledning för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.

Grunduppdraget innebär att du i det dagliga arbetet stöttar och vägleder brukarna utifrån ett pedagogiskt och praktiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning. Allt med målsättningen att brukarna ska nå ökad självständighet och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen.

Kvalifikationer
För rollen som stödpedagog söker vi dig som har:
 • Utbildning till stödpedagog (400 YH); annan eftergymnasial yrkesutbildning (minimum 200 YH) eller högskoleutbildning (minimum 60 hp) inom relevant område exempelvis pedagogik, psykiatri, beteendevetenskap, socialt arbete
 • Arbetslivserfarenhet av LSS
 • Goda datorkunskaper och dokumentationsvana
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • Minst B-körkort för manuell växlad bil
 • God fysisk förmåga, eftersom arbetet innehåller aktiviteter med brukarna
Det är meriterande om du har arbetat med utmanande beteende samt tydliggörande pedagogik.

Vi ser vikten av att du har god självkännedom, är trygg i dig själv, är lyhörd, tar ansvar och samarbetar väl med alla du möter. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter i stället för hinder. Du använder din analytiska förmåga och strävar efter att förbättra verksamheten för våra brukare.

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva:
 • Giltigt utdrag ur belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
 • Visa på giltigt arbetstillstånd
Arbetstid/varaktighet
Arbetstid: rullande schema, dag/kväll/helg, heltid/tillsvidare

Tillträde
1 september 2023 eller enligt överenskommelse.

Kontakt
För tjänstens innehåll, kontakta Katarina Abrahamsson, sektionschef på telefon 0410-73 46 66.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-06-04 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare