Stödassistent till korttids och fritids för barn och ungdomar

Stödassistent till korttids och fritids för barn och ungdomar

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Vill du ha ett omväxlande och roligt arbete där du gör skillnad för barn och ungdomar i deras vardag och utveckling? Då kan ett arbete hos oss på korttids och fritids vara någonting för dig!

Vår korttids- och fritidsverksamhet riktar sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer och som har beslut enligt LSS § 9. Vi håller till i olika lokaler i norra, östra och centrala Trelleborg.

Verksamhetens syfte är främst avlastning för föräldrar, men även att ge miljöombyte för barn och ungdomar samt att de ska utvecklas och stödjas i det vardagliga livet. På korttids- och fritids arbetar vi utifrån ett salutogent synsätt parallellt med att vi stödjer och tränar på det barnen vill bli bättre på. Vårt mål är att anpassa och stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv med goda levnadsvillkor.

Arbetet på korttids- och fritids är varierande, roligt och utvecklande. Förutom stöd i det vardagliga innebär arbetet att hitta på saker tillsammans med barn- och ungdomarna. Vi leker, spelar spel, cyklar, åker på utflykter, bakar, pysslar och hittar på andra roliga aktiviteter.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består till stor del av stödjande och motiverande arbete.

Du bemöter, vägleder och stödjer barn och ungdomar till goda levnadsvillkor, självständighet och utveckling. Till din hjälp har du evidensbaserade arbetssätt såsom KASAM, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Du ger goda omvårdnadsinsatser och tar hänsyn till individuella behov och förutsättningar med ett starkt barnfokus där inflytande och självbestämmande är centralt. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med dina kollegor hjälpa och stödja våra barn och ungdomar i personlig omvårdnad, samt utföra praktiska uppgifter såsom lättare matlagning, tvätt och städuppgifter. Du har en lagstadgad skyldighet att dokumentera samt att följa och upprätta genomförandeplaner.

Hot och våld kan förekomma på arbetsplatsen, vilket medför att du förväntas kunna arbeta lågaffektivt och anpassa ditt förhållningssätt utifrån brukarens behov och problematik. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och behöver kunna hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt. Ensamarbete kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieexamen från barn och fritidsprogrammet, gärna med inriktning socialt arbete eller pedagogik, alternativt vård och omsorgsprogrammet, gärna med inriktning funktionsvariationer. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

För dessa tjänster är arbetslivserfarenhet med målgruppen barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF) meriterande, liksom om du har arbetat med tecken som stöd, tydliggörande pedagogik och/eller lågaffektivt bemötande. Du bör ha tidigare erfarenhet av dokumentation. Eftersom kommunikation och dokumentation är viktiga delar i verksamheten, förutsätter vi att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

B-körkort för manuellt växlad bil är meriterande.

Du är en lugn och trygg person med god självkännedom. Du har ett starkt brukarfokus och utgår alltid från att "Barn gör rätt om de kan". Du är ansvarstagande och ser möjligheter snarare än hinder. Du har inga problem att snabbt anpassa dig efter verksamhetens behov och nya situationer som kan uppstå. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
100% tillsvidare eller enligt överenskommelse

Tjänstgöring dag, kväll och helg

Tillträde
2023-03-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Marina H Rasmussen 0410-733071 eller 0708-817236

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-02-05 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

För anställning i arbete med barn och unga krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregistret. Detta uppvisar du vid en eventuell anställningsintervju. Vänta därför inte med att beställa ett giltigt sådant utdrag. Inför anställning krävs även aktuellt och giltigt arbetstillstånd.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Undersköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Trelleborgs Kommun
Hemsida https://trelleborg.varbi.com
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (8 dagar kvar)