Hoppa till innehåll
Ansök nu
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Var med på Funktionsstöds resa mot att bli Sveriges bästa LSS 2025!
Nu utvecklar vi vår organisation och utökar med ytterligare stödassistent till nyproducerat och nyöppnat gruppboende för brukare inom LSS.

Avdelningen för funktionsstöd är på en utvecklingsresa. Vill du vara med och etablera det nya boendet Lyckebo samt skapa en lugn och trygg miljö? Läs då vidare!

Arbetsplatsen
Avdelning funktionsstöd är uppdelad i tre enheter, myndighetsenhet, särskilt resurskrävande enhet samt traditionell enhet. Till den särskilt resurskrävande enheten söker vi nu dig som vill vara med och etablera det nya boendet Lyckebo samt skapa en lugn och trygg miljö för brukarna. Boendet är helt nybyggt och brukarna flyttar successivt in under hösten 2023.

Boendets målgrupp är personkrets 1 inom LSS, vilket omfattar personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vidare innebär det att individerna har funktionsnedsättningar i kombination med andra diagnoser och problemskapande beteende.

Boendet är väl genomtänkt och fysiskt utformat för att vara stressreducerande i vardagen för brukarna. Det finns utrymmen för såväl avskildhet som en socialt utvecklande miljö och är dessutom planerat för en personaltät bemanning. Utemiljöerna är anpassade för målgruppen med promenadstråk och olika aktivitetsområden.

Gruppboendet och arbetsplatsen ligger strax utanför Trelleborgs tätort. Du tar dig enklast till och från arbetsplatsen med egen bil.

Vad vi kan erbjuda dig
 • Nybyggt och modernt gruppboende som din arbetsplats
 • Omväxlande arbete
 • Kompetensutveckling
 • Kommunövergripande förmåner
 • Bästa kollegorna
Arbetsuppgifter
I rollen som stödassistent är du nyckelperson i att stötta och vägleda brukarna utifrån ett pedagogiskt och praktiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning. Allt med målsättningen att brukarna ska nå ökad självständighet.

Med utgångspunkt i brukarnas genomförandeplan, arbetar du för att upprätta, driva och följa upp genomförandeplanens mål och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen.

Med utgångspunkt i en god och tydlig kommunikation samt gott bemötande, är din uppgift att oavsett situation skapa ett lugn och trygghet för brukarna. Vidare är du ett stöd och skapar förutsättningar för god kontakt med anhöriga, sjukvård och andra viktiga kontakter för den enskilde. Inom den interna organisationen samarbetar du främst med andra stödassistenter, stödpedagoger samt ledning för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.

Kvalifikationer
För rollen som stödassistent på det nya boendet söker vi dig som har:
 • Gymnasial eller yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Goda datorkunskaper och dokumentationsvana
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • Minst B-körkort för manuell växlad bil
 • God fysisk förmåga, eftersom arbetet innehåller aktiviteter med brukarna
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet av funktionsstöd/LSS där du arbetat med personer med autism eller utmanande beteende och/eller tydliggörande pedagogik.
Utöver ovan är det framförallt av vikt att du har god självkännedom, är trygg i dig själv, är lyhörd, tar ansvar och samarbetar väl med alla du möter. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter istället för hinder. Du använder din analytiska förmåga och strävar efter att förbättra verksamheten för våra brukare.

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva:
 • Giltigt utdrag ur belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
 • Visa på giltigt arbetstillstånd
Arbetstid/varaktighet
Arbetstid: rullande schema dag/kväll/helg, heltid/tillsvidare

Tillträde
Oktober 2023 eller enligt överenskommelse.

Kontakt
För tjänstens innehåll, kontakta Nadia Ekelin, sektionschef på telefon 073 466 72 35 eller i andra hand stödpedagog Tommy, som nås på telefon 073-074 10 64.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-10-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare