Hoppa till innehåll
Rektorsområde Tätort Nordväst logotyp

Förskollärare till Tätort Nordväst

Ansök nu
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Vi söker nu två förskollärare till vårt rektorsområde.

Tätort Nordväst består av Västervångskolan, resursskolan Borgen, anpassad grundskola och förskolorna Högalid, Fågelsången och Ajgeldingerska villan. Tätort Nordväst leds av en områdesrektor tillsammans med biträdande rektorer, administrativ chef och kökschef. Vårt mål är att skapa en röd tråd från förskola till skola.

Våra tre förskolor ligger i närområdet med stora möjligheter till utomhusundervisning och gångavstånd till Västervångskolan. Högalids förskola är en nybyggd förskola med åtta avdelningar, belägen i Trelleborgs norra del. Fågelsångens förskola med sex avdelningar ligger nära de centrala delarna av Trelleborg. Ajgeldingerska villan med fyra avdelningar ligger i närheten av Östervångsparken. Våra förskolor har fantastiska utemiljöer som inbjuder till lek och lärande.

I vårt rektorsområde sätter vi elevens/barnets lärande och arbetsglädje i fokus. Vi har höga förväntningar på våra elever/barn och på varandra. Tätort nordväst har startat upp ett värdegrundsprojekt. Vi arbetar utifrån fem värdeord vilka är: Tillit, glädje, trygghet, gemenskap och allas lika värde. Vi har också under detta läsår påbörjat ett arbete kring GRIT i alla våra verksamheter. På våra förskolor kommer vi också att arbeta med vårt utvecklingsområde högläsning inom vårt systematiska kvalitetsarbete.

Rektorsområdet Tätort Nordväst är en av Malmö Universitets partnerskolor, vilket innebär att det ingår i ditt pedagoguppdrag att vara handledare för VFU-studenter. Har du inte sedan tidigare en handledarutbildning, kommer du få möjlighet att genomgå en sådan.

Du välkomnas av ett glatt gäng med god sammanhållning. Vi hjälper varandra i alla lägen och vi har nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare hos oss finns möjlighet att vara kreativ, nyskapande och att utforma trygga och inbjudande lärmiljöer. Tillsammansperspektivet är viktigt för oss. Vi lär oss mer om pedagogisk dokumentation, och har alltid barnet i fokus. Vi utgår från barnens nyfikenhet och intresse, och är närvarande och utforskande i barnens lekar. Vi lägger stor vikt vid utomhusundervisning, språk och kommunikation. Du får möjlighet att göra skillnad genom din kompetens, ditt kunnande och ditt engagemang. Tillsammans med dina kollegor och barnen arbetar du för en hållbar utveckling, där normer och värden ständigt är i fokus. Med utgångspunkt i styrdokument skapar vi en utvecklande, stimulerande, trygg och inspirerande lärmiljö. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen och en god relation till barn, föräldrar och kollegor. Vi har en väl genomarbetad struktur för kollegialt lärande och mötesplatser som hjälper oss att utveckla verksamheten.

Tydliga mål, höga förväntningar, självledarskap och arbetsglädje är självklara utgångspunkter hos oss.

Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper:

Du är en kreativ, engagerad och nyskapande person som har förmågan att se och anpassa verksamheten utifrån varje barns individuella behov och förutsättningar, både enskilt och i barngruppen. Du är en öppen och stabil person med gediget intresse för barns lärande, utforskande och utveckling genom lek. Du har en god kommunikationsförmåga, är lyhörd och ser allas lika värde. Du har en god förmåga att samarbeta, och skapar lätt relationer till barn, kollegor och föräldrar. Du har en god analytisk förmåga som märks när du planerar, genomför och följer upp din undervisning utifrån våra styrdokument samt hur du arbetar med ledning, stimulans och extra anpassningar. Du ser förskolan som barnens viktigaste arena!

Vi ser att du fungerar bra i samspel med kolleger i alla våra verksamheter i rektorsområdet.

Arbetstid/varaktighet
100 % tillsvidareanställning, två tjänster

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontakt
Sofie Brandt biträdande rektor, 0410-73 30 22

Catrine Öhman biträdande rektor, 0410-73 37 71

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-09-24 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att arbetet med urval och intervjuer påbörjas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan!

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare