Stödpedagog till Korttids och Fritids för barn och ungdomar

Stödpedagog till Korttids och Fritids för barn och ungdomar

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Vill du ha ett omväxlande och roligt arbete där du gör skillnad för barn och ungdomar i deras vardag och utveckling? Då kan ett arbete hos oss på korttids och fritids vara någonting för dig!

Vår korttids- och fritidsverksamhet riktar sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer och som har beslut enligt LSS § 9. Vi håller till i olika lokaler i norra, östra och centrala Trelleborg.

Verksamhetens syfte är att vara en avlastning för vårdnadshavare, men även att ge miljöombyte för barn och ungdomar samt att ge dem möjlighet att utvecklas och stödjas i det vardagliga livet. På korttids och fritids arbetar vi utifrån ett salutogent synsätt parallellt med att vi stödjer och tränar på det barnen vill bli bättre på. Vårt mål är att anpassa och stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv med goda levnadsvillkor.

Arbetet på korttids, fritids är varierande, roligt och utvecklande. Förutom stöd i det vardagliga, gör vi massor av roliga saker tillsammans med barnen och ungdomarna. Vi leker, spelar spel, cyklar, åker på utflykter, bakar, pysslar och hittar på andra roliga aktiviteter.

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog arbetar du på uppdrag av sektionschef och ingår i verksamhetens baspersonal i det vardagsnära arbetet med våra barn och ungdomar. Utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt; bemöter, vägleder och stödjer du och dina kollegor barn och ungdomar till goda levnadsvillkor, självständighet och utveckling. Till din hjälp har du evidensbaserade arbetssätt såsom KASAM, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med dina kollegor hjälpa och stödja våra barn och ungdomar i personlig omvårdnad, samt utföra praktiska uppgifter såsom lättare matlagning, tvätt och städuppgifter. Du har en lagstadgad skyldighet att dokumentera samt att följa och upprätta genomförandeplaner.

Ditt uppdrag som stödpedagog innebär att du har ett utökat ansvar och mandat kring frågor som rör den pedagogiska delen som har betydelse för den enskilde. Det handlar bl.a. om metoder och strategier i arbetet, upprättande av genomförandeplaner samt uppföljning att det brukarnära arbetet fortlöper enligt genomförandeplanen. I ditt uppdrag förväntas du utgå ifrån ett pedagogiskt synsätt, vara kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål som finns i verksamheten.

Du handleder kollegor i det brukarnära arbetet och du är själv delaktig i planerade insatser och aktiviteter tillsammans med barnen och ungdomarna. I ditt uppdrag behöver du kunna analysera och finna lösningar på problem och utveckla verksamheten i ett helhetsperspektiv.

I handledningen behöver du kunna ge stöd för att stärka kollegors förmåga till reflektion och analys i samband med planering, genomförande och uppföljning i verksamheten.

Som stödpedagog förväntas du vara en engagerad och drivande person, som är mån om de enskildes självständighet, självbestämmande och att skapa en fungerande och positiv vardag för barnen och ungdomarna. Du är en lugn och trygg person med god självkännedom. Du har ett starkt brukarfokus och utgår alltid från att "Barn gör rätt om de kan". Du är högt ansvarstagande och ser möjligheter snarare än hinder. Du har inga problem att snabbt anpassa dig efter verksamhetens behov och nya situationer som kan uppstå.

Hot och våld kan förekomma på arbetsplatsen, vilket medför att du förväntas kunna arbeta lågaffektivt och anpassa ditt förhållningssätt utifrån brukarens behov och problematik. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och behöver kunna hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt. Ensamarbete kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, omfattande minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng, inom relevant område såsom pedagogik, specialpedagogik, socialt arbete med inriktning mot funktionshinderområdet och/eller en kombination som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för uppdraget.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Du förväntas ha god självkännedom, är högt ansvarstagande samt har en god samarbetsförmåga. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter istället för hinder.

Erfarenhet av arbete med NPF är meriterande.

B-körkort för manuellt växlad bil är meriterande.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare. Tjänstgöring dag, kväll och varannan helg.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Helena Hansson Sektionschef 0410-73 45 87, 0708-81 78 43

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-01-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Intervjuer sker löpande.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Trelleborgs Kommun
Hemsida https://trelleborg.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (3 dagar kvar)