Elevassistent rektorsområde Serresjö-Östra

Elevassistent rektorsområde Serresjö-Östra

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

TRELLEBORG - EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen
Att utveckla och förbättra skolan låter sig inte göras på en kafferast. Arbetet måste vara strategiskt och långsiktigt och det måste göras systematiskt av skickliga ledare och pedagoger. Vi bygger vår utveckling på det forskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete i förskola, skola och fritidshem. Vi vill fortsätta vara ett rektorsområde att räkna med och som aktivt bedriver utveckling, så att barnen och eleverna får de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling under hela sin tid i vår verksamhet.

Bildningsförvaltningen i Trelleborg arbetar utifrån en organisation där område Serresjö/Östra består av Serresjöskolan, Östra skolan, Modeshögs förskola, Dalajärs förskola samt Öster Järs förskola. Området leds av en rektor tillsammans med 3 biträdande rektorer och en administrativ chef i ett 1-16 års perspektiv. Här får du möjlighet att åka med på vår utvecklingsresa där förskola och skola möts för att på så sätt optimera lärandet för våra barn och elever.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som elevassistent till elever i behov av särskilt stöd i skola och fritidshem. Elevassistenten är ett viktigt stöd som eleverna behöver för att nå sina mål. Som elevassistent är du lugn, har ett stort tålamod och tycker självklart om att arbeta med barn. Du arbetar med enskild elev i behov av särskilt stöd, i fritidshemmet och under skoltid.

Du kommer tillsammans med pedagoger planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi lägger vikt vid en god kommunikation mellan skola och hem, och informerar regelbundet våra elever och vårdnadshavare om vad som är på gång.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieexamen, gärna från barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande utbildning. Har du elevassistentutbildning är det meriterande. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta som elevassistent, och både ha erfarenhet av och kunskap om elever i behov av särskilt stöd.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper:

Du är en lugn, trygg och relationsskapande person som brinner för att elever ska fungera väl och vilja lära under skoldagen. Du behöver vara tålmodig, och är en fena på att skapa goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
100%

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Camilla Wihlborg Hansson, biträdande rektor

Telefon: 0410-73 44 76

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-01-29 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att arbetet med urval och intervjuer påbörjas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Trelleborgs Kommun
Hemsida https://trelleborg.varbi.com
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (1 dag kvar)