Redovisningsansvarig till ekonomiavdelningen

Redovisningsansvarig till ekonomiavdelningen

VA Gruppen söker nu en Redovisningsansvarig till ekonomiavdelningen.

Som Redovisningsansvarig hos VA Gruppen blir du en central del av redovisningsprocessen. Du kommer ingå i ett sammansvetsat redovisningsteam där du kommer bidra med din kompetens kring avstämningar, bokslut och kvalificerade redovisningsfrågor. I och med ekonomifunktionens vidareutveckling kommer din kunskap behövas för att fortsätta digitalisera och modernisera flödena. Du ansvarar för att stänga och kvalitetssäkra böckerna, stötta verksamheten i redovisningsfrågor och rapportering till ledningen. Till din hjälp har du ett team bestående av 2 redovisningsekonomer och 2 ekonomiassistenter. Du rapporterar direkt till CFO och sitter på huvudkontoret i Trelleborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:
  • Ansvara för redovisning och rapportering
  • Ansvara för månads- och årsbokslut
  • Upprätta årsredovisningar
  • Analyser
  • Ansvara för skattedeklarationer, moms, arbetsgivaravgifter och inkomstdeklaration
  • Ansvara för bolagsformalia och uppdateringar hos Bolagsverket och statistik till myndigheter
  • Säkerställa att policys, regelverk, kvalitet, deadlines och interna processer efterlevs
  • Aktivt driva och utveckla rutiner och processer för ekonomiavdelningen
Vi söker dig som har ekonomisk eftergymnasial utbildning och flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning samt goda kunskaper kring redovisningsregler och skatter. Kanske har du redan det övergripande redovisningsansvaret eller så är du redo för nästa steg i din karriär. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en prestigelös person med positiv inställning. Du är noggrann och självgående i ditt arbete och har en förmåga att ta tag i arbetsuppgifter oavsett karaktär. Vidare tycker du om att arbeta i ett högt tempo och har lätt för att prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ödmjuk, flexibel och trivs med att arbeta i team för att tillsammans leverera högsta kvalité. Du har goda systemkunskaper samt behärskar svenska i tal och skrift.

Vid frågor kontakta

Jörgen Eriksson, CFO, 0766-234510

Eva Christensson, HR, 0709-764941

Vi jobbar löpande med att kalla till intervju så vänta inte med din ansökan som vi vill

ha senast den 8 juli.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

VA Gruppen är en av Skånes ledande VA bolag med en årsomsättning som överstiger 350 MSEK och ca 150 medarbetare. Vi har ett nytt koncernkontor i Trelleborg där du kommer att vara placerad. Koncernen är expansiv och strävar efter att ligga i framkant avseende processtöd samt teknisk utrustning. Du kommer vara en viktig del i vår framtida utveckling både avseende processutveckling och affärsutveckling. VA Gruppen är ett av södra Sveriges mest expansiva entreprenadföretag, där expansion och utveckling kommer att fortgå. Connecting Capital förvärvade majoriteten av aktierna i början av oktober 2021.