Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Är du nya generationens IT chef?

I så fall är det du som ska leda Trelleborgs kommun in i framtiden!

Sveriges sydligaste kommun blickar inte bara ut över Östersjön och Europa utan är mitt i en fas av utveckling och omvandling. Staden och landsbygden har påbörjat en fantastisk utveckling där stora infrastrukturprojekt är under planering eller under genomförande. Samhällsutvecklingen kommer att sätta Trelleborg på kartan som en av Sveriges mest attraktiva kommuner. Trelleborg satsar på långsiktig tillväxt. Genom samhällsomvandlingen stärker Trelleborg sin roll som regional kärna. Nya bostäder i ett attraktivt läge på pendlingsavstånd till Malmö, Lund och även Köpenhamn bidrar till att avhjälpa bostadsbristen i Malmö/Lund-regionen.

Arbetsuppgifter
IT-avdelningen i Trelleborgs kommun är idag tjänstebaserad och processorienterad och levererar varje dag IT-tjänster med mycket hög tillgänglighet till kommunens alla verksamheter och bolag. I avdelningens uppdrag ryms även IT-säkerhet, försörjning av tjänster från tredje part, teknisk systemförvaltning samt ett aktivt deltagande i kommunens digitaliseringsarbete. IT-chefen har det fulla ansvaret för avdelningens leverans, ekonomi och personal samt är del i förvaltningens ledningsgrupp och kommunens digitaliseringsråd.

I rollen som vår framtida IT-chef förväntar vi oss naturligtvis att du förvaltar och vidareutvecklar den nuvarande organisationen och tillvaratar dess styrkor. Vi anser också att tiden har kommit att ifrågasätta den traditionella IT-leveransen. - Traditionella mått på teknisk kvalitet och tillgänglighet är fortfarande nödvändiga, men inte tillräckliga. Vi förväntar oss därför att du också har förmågan att, i nära samverkan med kärnverksamheten, leda utvecklingen av nya tjänster där traditionell IT och digitalisering blir reella verktyg för verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har flerårig erfarenhet av ledarskap med personal-, arbetsmiljö-, ekonomi- och verksamhetsansvar inom IT- eller digitaliseringsområdet. Du har relevant universitets- eller högskoleexamen eller motsvarande erfarenhet. Du har också erfarenhet av arbete med IT och digitalisering i en verksamhetsnära kontext, gärna med ett fokus på verksamhetsutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av LOU och har arbetat i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet inom ITSM, projektledning, projektstyrning och process- och tjänsteutveckling är meriterande. Du har även lätt för att föra fram din talan, vinna andras respekt, argumentera och bli lyssnad på, på alla nivåer i en organisation. Du klarar att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är trygg som ledare och står upp för dina åsikter. Som person är du nyfiken och håller dig uppdaterad inom din profession. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för uppdraget.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Stefan Andersson, Biträdande förvaltningschef Tekniska serviceförvaltningen, 0410-73 32 78, stefan.andersson@trelleborg.se

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2021-06-18 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Trelleborgs Kommun
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)