Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Tekniska serviceförvaltningen ansvarar för intern service åt övriga förvaltningar i Trelleborgs kommun i form av IT, lokalvård och lokalförsörjning. Förvaltningen ansvarar även för frågor i kommunen beträffande vattenförsörjning, avloppshantering, allmän platsmark, trafikens infrastruktur, väghållning, torghandel och avfallshantering.

IT-avdelningen består av fyra verksamhetsområden: System, Nät, Telefoni och Servicedesk. Tillsammans ansvarar vi för utveckling, drift och underhåll av kommunens grundläggande IT-plattform i form av nätverk, servermiljö, telefoni och klienter med tillhörande basprogramvara. Utifrån denna levererar vi tjänster till våra verksamheter och bolag. Vi fungerar också som internkonsulter och tekniskt stöd vid alla större projekt inom IT-området.

På avdelningen är vi 25 engagerade kollegor i blandade åldrar, med olika kompetens och specialistområden som arbetar tätt ihop. Vi har ett gott arbetsklimat och tycker det är viktigt med en bra balans mellan arbetsliv och fritid. Dessutom ser vi till att vi också har roligt på jobbet. Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega. Som systemtekniker kommer du att ingå i enheten IT-drift och arbeta inom området systemdrift.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Som systemtekniker kommer dina arbetsuppgifter att bestå i att tillsammans med kollegor hantera IT-driften av kommunens verksamhetssystem och den centrala IT-miljön i form av servrar, lagring och backup. Du kommer även vara övergripande ansvarig för en del av verksamhetssystemen samt att strukturera, planera och genomföra ändringar i IT-miljön.

I rollen ingår även att:
 • Förvalta en del av IT-avdelningens interna system.
 • Tjänsteägare för övervakningen.
 • Utveckla arbetet med Azure & M365 plattformen.
 • Säkerställa driften, underhålla och utveckla vår IT-miljö.
Hos oss pågår kontinuerlig utveckling av arbetsmetoder, processer, tjänster och system. För att leva upp till våra verksamheters krav arbetar vi enligt ITIL regelverket och utifrån vår styr- och förvaltningsmodell för IT. Vi arbetar med modern teknik i framkant och några av marknadens bästa produkter.

För denna roll finns det möjlighet att arbeta delvis på distans.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med förvaltning av IT-tjänster. Mycket av arbetet på IT-avdelningen är projektorienterat och du får gärna ha vana att arbeta i projektform och erfarenhet av att leda grupper.Erfarenhet av kunddialog, förvaltningsplanering och förvaltningsmodell är meriterande.

Vi söker dig med flera års arbetslivserfarenhet inom dessa områden:
 • Microsoft Windows Servers
 • Active Directory/AzureAD
 • Exchange Online/Hybrid
 • Powershell
 • Virtualisering (vMware)
 • Veeam
Vi ser det som meriterande om du har:
 • Erfarenhet från liknande arbete där du i större komplexa miljöer arbetat i en kundnära roll, med fördel inom kommunal verksamhet.
 • Kunskaper inom Powershell.
 • IT-avdelningen använder ITIL som ett stöd i IT-leveransen och erfarenhet av, framför allt, Change- och problemprocesserna är meriterande.
I din roll som systemtekniker kommer du att ha många kontaktytor i organisationen och det är därför viktigt att du är kommunikativ, öppen och social. Du är positiv och har en god känsla för service och kvalitet. Du är även ansvarstagande och trivs med att arbeta både självständigt och som en del av en grupp.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt B-körkort.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Filip Fryklund, enhetschef IT-drift, filip.fryklund@trelleborg.se, 0410-73 49 86

Under vecka 25-28 vänligen kontakta:

Charlotte Tapper, avdelningschef IT, 0410-73 32 78

Mia Wedeberg-Muzinic, enhetschef servicedesk, 0410-73 49 88

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2022-07-08 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info