Socialsekreterare/familjebehandlare

Socialsekreterare/familjebehandlare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Råd- och stödenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen i Trelleborgs kommun. Enheten ansvarar för öppenvård, beviljat som bistånd, till familjer och barn, familjevåldsfrågor, gruppverksamhet för barn och vuxna, och vissa förebyggande insatser, bl.a. en familjecentral och en samtalsmottagning. Enheten har idag 23 tillsvidareanställda medarbetare.

Enheten söker nu en socialsekreterare till behandlingsgruppen att arbeta som familjebehandlare, men även andra arbetsuppgifter inom området öppenvård för barn och familj förekommer. I behandlingsgruppen arbetar du i ett team på 16 kollegor, med öppenvårdsinsatser för barn och unga 0-20 år på uppdrag av Mottagnings- och utredningsenheten.

Du kommer att mötas av en arbetsplats som präglas av god stämning och hjälpsamhet, hög professionalitet och kompetens, där utveckling och framåtanda är ledord. Handledning tillhandahålls både internt och externt. Som tillsvidareanställd har du möjlighet att semesterväxla och vi tillämpar förtroendearbetstid.

Arbetsuppgifter
Du genomför och följer upp behandlings- och öppenvårdsinsatser och har stöd och hjälp att tillgå från 1:e socialsekreterare, chef och kollegor. Alla biståndsärenden dokumenteras och följs upp i behandlingsstödet Journal Digital. Både intern och extern samverkan är vanligt förekommande - både på individ- och organisationsnivå. Du bör vara beredd på att vara flexibel i dina arbetstider, så att du kan möta barn och familjer de tider som passar dem och där de befinner sig.

Kvalifikationer
Arbetet kräver att du har socionomexamen, eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du måste ha erfarenhet av att arbeta i socialtjänstens öppenvård och med familjebehandling. Är du dessutom utbildad i MI och Signs of safety är det meriterande. Vi tänker oss att du har stort engagemang och bemöter människor med respekt och integritet. Du ska ha körkort.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde
2019-12-09 eller enligt överenskommelse

Kontakt
Li Djurfeldt, enhetschef, 0410-73 39 50.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2019-10-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (4 dagar kvar)