Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
På Beroende- och vuxenenheten blir du del av en kompetent och engagerad arbetsgrupp. Här lägger vi stor vikt vid motivations- och förändringsarbete i utredningsprocessen och vi är stolta över vår välutvecklade vårdkedja för personer med beroendeproblematik. Vi arbetar utifrån ett helhets- och familjeperspektiv med individen i fokus. Vi satsar på kompetensutveckling i linje med de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård. Handledning tillhandahålls både externt och internt. På arbetsplatsen finns en medvetenhet om vikten av återhämtning och det finns möjlighet att regelbundet arbeta hemifrån.

Kommunen erbjuder såväl friskvårdsersättning som möjlighet att växla semesterersättning mot extra semesterdagar. Kommunikationsmöjligheterna är goda. Arbetsplatsen ligger cirka fem minuters gångväg från buss- och pågatågstationen.

Arbetsuppgifter
På Beroende- och vuxenenheten ansvarar du som socialsekreterare självständigt för handläggningen av ärenden under hela processen från att utredning inleds tills dess att ärendet avslutas. Arbetet innefattar myndighetsutövning enligt SoL och LVM samt yttranden. Du ska utreda, göra bedömningar av lämpligt bistånd och lämna underlag för beslut samt följa upp beviljade biståndsinsatser. Efter avslutad behandlingsinsats erbjuder vi uppföljningskontakt under ett år. Vi arbetar strukturerat med ASI och UBÅT som instrument för utredning, bedömning och uppföljning. Du kommer att arbeta i nära samverkan med enhetens boendestödjare och behandlare samt övriga kollegor inom Individ- och familjeomsorgen. En stor del av arbetet sker i samverkan med andra aktörer, exempelvis regionens psykiatri- och beroendevård m.fl. I arbetet ingår att bidra till verksamhetens utveckling och komma med förslag på förbättringar.

Kvalifikationer
Vi söker en nyfiken och engagerad medarbetare med socionomexamen. Du ska ha lätt för att skapa kontakt och hållbara relationer och ha en hög samarbetskompetens. Du får gärna ha erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete enligt SoL och LVM för vuxna med beroendeproblematik. Har du erfarenhet av att arbeta med ASI och UBÅT är detta meriterande.

Vi förutsätter att du är intresserad av missbruks- och beroendefrågor. Ett respektfullt och personligt bemötande av klienter såväl som kollegor och samarbetspartners är viktigt i arbetet hos oss.

Då arbetet är komplext behöver du vara stabil som person. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långvariga insatser vilket innebär att du behöver vara ansvarstagande med en god förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet under givna ramar och ha lätt för att anpassa dig till nya situationer i arbetet.

Som socialsekreterare på Beroende- och vuxenenheten behöver du ha goda kunskaper i svenska och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift samt ha en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav. Vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde
Enligt överenskommelse under vår/sommar 2021

Arbetstid/Varaktighet
Heltid, tillsvidare

Kontaktpersoner
Helen Andersson, enhetschef 0410-73 37 93

Fackliga kontakter

www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2021-04-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi kommer att använda oss av löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Trelleborgs Kommun
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (2 dagar kvar)