Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun ansvarar för myndighetsutövning och insatser inom vård och omsorg, individ- och familjeomsorg, lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt tillståndshandläggning avseende alkohol, tobak och läkemedel. Förvaltningen ansvarar också för utredning och beslut om färdtjänst och bostadsanpassningsbidrag.

Anställda i Trelleborgs kommun erbjuds såväl friskvårdsersättning som möjlighet att växla semesterersättning mot extra semesterdagar. Kommunikationsmöjligheterna är goda. Arbetsplatsen ligger cirka fem minuters gångväg från buss- och tågstationen.

Inom förvaltningens administrativa avdelning finns enheten för Teknik och Utveckling, som arbetar med välfärdsteknologi, systemförvaltning och systemutveckling. På avdelningen finns även andra basfunktioner såsom ekonomer, förvaltningsjurist, verksamhetsarkitekt, nämndsekreterare och assistenter.

Vi söker nu en IT-utvecklare till enheten Teknik och Utveckling. Ser du det som en spännande utmaning att medverka till att göra vår verksamhet ännu bättre, så kan du vara den vi letar efter!

Arbetsuppgifter
Som IT-utvecklare arbetar du i den operativa verksamheten och i nära samråd med verksamhetsarkitekt och verksamhetsutvecklare. Arbetet handlar om att besvara frågor om IT-processers uppbyggnad och dess beroenden och att agera stöd och vara rådgivande i kontakt mellan kund/leverantör av IT-stöd, IT-tjänster och system avseende teknisk support, uppgraderingar, buggrättningar och utveckling.

I arbetet ingår det att se till att IT-processerna är dokumenterade och underhålls systematiskt. Det ingår likaså att verka för att verksamhetsprocesser och dess interaktion med IT-lösningar ska vara så kostnadseffektiva som möjligt. Dessutom representerar man vid behov Socialförvaltningen i olika IT-relaterade forum.

I rollen ingår att upprätta, initiera och utföra kontroller för att säkra fungerande IT-processer och dess ingående delar och beroenden i ett helhetsperspektiv. Det ingår även att säkerställa att förändringar sker på ett systematiskt och kontrollerat sätt.

Som IT-utvecklare förväntas du föreslå nya lösningar samt kravställa och specificera. Du påvisar och rekommenderar arbetsmetoder för att optimera IT-processernas funktionalitet inom ramen för helhetslösningen samt vidareutvecklar och optimerar befintliga arbetsmetoder utifrån nuläget och framtida behov.

Kvalifikationer

Vi verkar för en "Förvaltning i digital framkant" och därför tror vi att du:
 • är utbildad systemvetare eller har motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • har arbetat inom IT-området
 • har adekvat teknisk kunskap och praktiskt erfarenhet i linje med de beskrivna arbetsuppgifterna
 • har förståelse för olika typer av lösningar t. ex. "InHouse", "Cloud", "SAAS" och "OnDemand"
 • har arbetat med system- och IT-förvaltning i verksamheter
 • har arbetat med effektivisering och i förändringsprojekt, gärna som både deltagare och som projektledare
 • kan kravställa nya IT-tjänster, IT-system eller IT-lösningar
Vi ser gärna att du:
 • tycker om att lära dig nya saker
 • gärna delar med dig av din kunskap till andra
 • gärna lyfter blicken och ser utanför det egna ansvarsområdet
 • har erfarenhet av att arbeta ärendestyrt i support- och/eller serviceorganisation och är van vid att jobba enligt fastslagna strukturer och metoder
 • kan upptäcka brister och systematiskt föreslå åtgärder
 • har förståelse för drift- och underhållsarbete, d.v.s. IT-infrastruktur
Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
enligt överenskommelse

Kontakt
Mikael Karlsson

Enhetschef Teknik och Utveckling

mikael.karlsson@trelleborg.se

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2018-11-18 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info