Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration.

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Under året 2020 flyttar räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Vi söker nu minst två nya medarbetare till den operativa styrkan, en av dessa tjänster är en kombinationstjänst som innebär 50% utbildning och 50% operativt arbete.

Vi kommer också erbjuda vikariatstjänster för att täcka vårt behov under sommarperioden men vi ser även ett framtida anställningsbehov som denna rekrytering omfattar.

Arbetsuppgifter

Operativ tjänst 80/20:
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare. Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring, 80/20.

Operativ-/utbildartjänst 50/50
Se ovan. Dessutom informera och utbilda människor i olika åldrar och verksamheter. En tjänst med stor variation och bredd på arbetsuppgifter. Den delen av tjänsten kommer till stor del ligga under eget ansvar med möjlighet att själv planera delar av arbetstiden.

Ange i din ansökan ditt intresse för en eller båda av tjänsterna.

Kvalifikationer
I första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan, alt. 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande. Vi ser gärna sökande från SMO-klasser som idag är studerande termin tre och fyra.

Du ska vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2005:6 (AFS 2019:3 för intyg som utfärdats efter 1 nov 2019). Intyget ska vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h.

För anställning krävs att du efter vår bedömning kan bli godkänd vattendykare, räddningsdykare.

Körkort B

Vid synfel: Synskärpa 0,7 monokulärt utan korrektionsglas alt 0,8 med korrektionsglas.

Det är meriterande om du har erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat och C-körkort.

Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv. Läs mer här

Meriterande för 50/50-tjänsten är; HLR-instruktör, heta arbeten-instruktör, instruktör inom andra typer av utbildningar. Pedagogisk utbildning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidare/vikariat.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Per Holm: per.holm@trelleborg.se.
Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
2020-01-03 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom räddningstjänsten. Vi ser gärna kvinnliga sökanden då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!