Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
I Trelleborgs kommun tänker vi nytt och gör det utifrån dem vi är till för, våra kommuninvånare. Vi arbetar med ständig kunskapshöjning och fokuserar på att förverkliga kommunens övergripande mål om en långsiktigt hållbar tillväxt.

Trelleborg står inför en större förvandling under de nästkommande åren. I enlighet med kommunens fördjupade översiktsplan arbetar vi efter befolkningsmålet om 50 000 invånare till år 2028 och därefter 55 000 invånare till år 2035. Dessa mål innebär en offensiv satsning på stadsutveckling och exploatering. Det största stadsomvandlingsprojektet är Kuststad 2025 som omfattar bostads- och verksamhetsutveckling inom befintligt hamnområde, en ringväg och en ny infart till hamnen.

Avdelningen för kvalitet- och resursutveckling ingår i kommunledningsförvaltningen. Vi finns mitt i Trelleborg i helt nya lokaler, där hela förvaltningen arbetar aktivitetsbaserat inom olika områden kopplat till styrning, stöd och uppföljning av kommunens olika verksamheter och vi arbetar för att stärka ett processorienterat arbetssätt med fokus tillitsbaserad uppföljning.

I Avdelningen för kvalitet- och resursutveckling ingår följande tre enheter:

Styrning och Uppföljning
Digitalisering
Processtöd

Vi söker nu två controllers med placering i enheten Styrning och Uppföljning.

Trelleborgs kommun är inne i en spännande utvecklingsfas som Du kan bli en del av!

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara att arbeta med budget, uppföljning, prognos och analys gentemot någon av kommunens nämnder och förvaltningar. Du bidrar aktivt till att verksamhetens chefer och ledning har de beslutsunderlag som krävs för att kunna styra och utveckla verksamheten. Som controller är det naturligt att du också är en del av arbetet i olika projekt men också att bidra i arbetet med att ständigt utveckla våra olika processer.

Kvalifikationer
Vi söker dig med ekonomisk examen, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat som controller i en större organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet.

Du har vana och erfarenhet av att vara föredragande i styrelser och nämnder samt att skriva fram ärenden till styrelser och nämnder.

Du är ansvarstagande och engagerad och i din rådgivande roll i våra verksamheter låter du våra värderingar öppenhet, respekt och ansvar vara grundläggande. Du är kommunikativ och förklarar ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Du uttrycker dig också väl i tal och skrift. Du har processförståelse och fokuserar på effektiviteten i den samlade processen.

Genom ditt förhållningssätt och sätt att arbeta bidrar du till att sprida kunskap, motivation och inspiration i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv samtidigt som du är operativ i det dagliga arbetet.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare.

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Kontakt
Anita Bosevska, Enhetschef, 0410-73 33 36.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
2021-04-20 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Trelleborgs Kommun
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (9 dagar kvar)