Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs barn, ungdomar och vuxna, med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare. Tillsammans levererar vi kunskap, upplevelser och service inom såväl den egna som andra förvaltningar i kommunen, men också till föreningar och besökare på våra olika anläggningar. De mötesplatser som skapas inom kultursektorn är viktiga för många Trelleborgare.

Trelleborgs Museer går tillbaka på en fornminnesförening, grundad 1898. De idag omfattande samlingarna har sin bas på Söderslätt och består främst av allmän kulturhistoria, fotografier och konst. Museet har en ambitiös utställningsverksamhet med stor bredd, allt ifrån samtidskonst, till den internationellt mycket omtalade Skateholmsutgrävningen, nu med nya rön från den senaste dna-forskningen.

Trelleborgen, som är en delvis rekonstruerad vikingatida borg med tillhörande vikingagård och museum, har en bred verksamhet, och är ett mycket attraktivt turistmål. Axel Ebbes Konsthall innehåller skulptören Axel Ebbes samlade konst och kommer att byggas ut för att ge plats även för tillfälliga utställningar.

Museerna har en omfattande pedagogisk verksamhet, många stora evenemang, egen utställningsformgivning och bokproduktion. På museet finns biograf, grafisk verkstad, film- och fotostudio och mycket mer. Vi har ett väletablerat samarbete med universitet och forskarvärlden. Personalen är kompetent, engagerad och ambitiös.

Vårt mål är att bidra till ett dynamiskt, inkluderande och engagerande kulturutbud och ta emot Trelleborgs kommuns invånare och besökare från när och fjärran, oavsett ålder, kön, socioekonomisk bakgrund, etnicitet och funktionsvariation. Trelleborgs Museer vill vara en röst för demokrati och allas lika värde. Museet vill uppmuntra till engagemang, kreativitet och eget skapande.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är förlagd vid Trelleborgs Museum där du kommer vara navet för värdskap, museibutik och café. Du kommer ansvara för det första mötet med våra gäster och se till att deras besök blir inspirerande, lustfyllt och minnesvärt. Större delen av din arbetstid kommer du att tillbringa i museets inbjudande foajé där du har helikopterperspektivet och lägger ribban högt för det intryck som besökaren får av museet.

Du kommer att utveckla caféets och museibutikens sortiment med produkter som knyter an till museets utställningar och skapar ett mervärde till helhetsupplevelsen. Dessutom sköter du sådant som kassaredovisning, inköp, inventering och säkerställer att rutiner kring ekonomi och livsmedelshantering följs.

Du ser till att besökarna känner sig välkomna och har all information de behöver för att deras besök ska bli så bra som möjligt. Du lotsar även vidare besökarna till Trelleborgen, Axel Ebbes konsthall och andra spännande besöksmål i närområdet.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har:
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet från museum eller besöksnäring
  • God kassavana
  • Gymnasieexamen
  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Meriterande:
  • Ytterligare språkkunskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Helg- och kvällsarbete förekommer

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 65%

Tillträde
2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Kontakt
Ola Lundin, museichef, 0410 - 73 30 48

Jenny Frank, administratör, 0410 - 73 30 45

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-05-16 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info