Studentmedarbetare inom hållbar utveckling

Studentmedarbetare inom hållbar utveckling

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Avdelningen för Hållbar utveckling vid Trelleborgs kommun arbetar för kunskapshöjning och för att förverkliga en hållbar utveckling med hänsyn till människa, natur och våra begränsade resurser.

Vill du arbeta med frågor inom landsbygdsutveckling, mobilitetslösningar, utveckling av pilotprojekt, innovation och jämlikhet? Då är du den studentmedarbetare vi söker! Du kommer att sitta på en ambitiös avdelning och arbeta nära ansvarig projektledare samtidigt som du självständigt verkställer olika delar i projekt, du planerar och deltar på olika aktiviteter kopplade till EU-projektet.

Arbetsuppgifter
EU-projektet heter "Maximised Mobility and Accessibility of Services in Regions Affected by Demographic Change" (fortkortat "MAMBA"). EU-projektet handlar i huvudsak om att använda befintliga transportresurser bättre för att möta mobilitetsutmaningar på landsbygden samt att utveckla innovativa löser för service på landsbygden och kontinuerligt föra dialog med olika intressenter.

Du arbetar med dialogutveckling, utveckling och uppdatering av projektets databas, att ta fram relevanta undersökningar och dokument, omvärldsbevakning, aktiviteter kopplade till projekt och stöttar ansvarig projektledare i uppgifter och aktiviteter.

Analyser, implementering och uppföljning är en stor del av arbetet knutet till projektet vilket kräver att du skall förstå och producera texter.

EU-projektet är ett samarbete mellan femton projektpartners i sju länder kring Östersjön, därför är goda språkkunskaper i svenska och engelska samt god förmåga att knyta kontakter med andra partners meriterande.

Exempel på uppdrag är att fortsätta arbetet med co-working space på landsbygden, uppdatering och administration av MAMBAs databas över mobilitetsprojekt, skriva rapporter internt och externt, planera konferenser/seminariums/workshop, delta på konferenser och skriva minnesanteckningar i olika sammanhang, uppdatera text på hemsida och att ta fram material och underlag vid behov.

Nationella och internationella resor kan bli aktuellt i tjänsten.

Vid anställning kommer studentmedarbetaren få introduktioner i projektet, var i processen projektet befinner sig i just nu samt framtida arbete med projektet.

Kvalifikationer
Du är studerande och har även följande:

Relevant pågående högskoleutbildning, till exempel kulturgeografi, internationella relationer, statsvetenskap, sociologi, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

B-körkort är meriterande.

Vi söker dig med en god analytisk och problemlösningsförmåga, som har ett självständigt och strukturerat arbetssätt och som tar egna initiativ. Eftersom att uppdraget kräver ett nära samarbete med externa aktörer är det ytterst nödvändigt att du även har en god samverkansförmåga och ett relationsbyggande förhållningssätt.

Arbetstid/varaktighet
Deltid 30%, visstidsanställning fram till 2020-09-01

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse

Kontakt
Christoffer Hernestig, Hållbarhetsstrateg, tfn 0410-73 36 55.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2019-04-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (9 dagar kvar)