Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen ansvarar för övergripande ekonomiarbete för Trelleborgs kommun. Vårt uppdrag innehåller uppgifter med kommunens budget, redovisning, uppföljning, bokslut och finansiering. Vi arbetar också med uppdrag för kommunens förvaltningar samt för förvaltade stiftelser. Dessutom leder och arbetar vi med de dagliga ekonomiprocesserna som leverantörs- och kundreskontra samt andra betalningar. Medarbetare från ekonomiavdelningen leder också kommunövergripande projekt, vilket sker i samarbete med förvaltningarna.


Arbetsuppgifter

Som budgetchef är du ansvarig för kommunens övergripande budgetprocess och budgetarbete. I egenskap av budgetchef har du en viktig strategisk roll och har ett nära samarbete med ekonomichefen och övriga ledningsfunktioner inom såväl ekonomiområdet som övriga ledningsfunktioner i kommunen.

Du är kommunens expertfunktion avseende budget, investeringar, analys och ekonomiuppföljning/rapportering. Tillsammans med kommunens controllerfunktioner är du ett viktigt stöd för ekonomichef och kommunens förvaltningar.

Du arbetar övergripande med att tillgodose behovet av analyser och beslutsunderlag för ekonomisk planering och uppföljning. Du eftersträvar ständiga förbättringar och ser vikten av att jobba med system- och modellutveckling i syfte att förbättra analys- och beslutsunderlag.

Du är underställd ekonomichefen, ingår i ekonomiavdelningens ledningsfunktion och kommer att arbeta med kommunens ekonomiska planering på såväl kort som lång sikt. Även om stor del av arbetet är av strategisk karaktär ingår även operativa arbetsuppgifter kopplade till ansvarsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot ekonomi. Du ska även ha flerårig erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete och erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation. Du bör ha erfarenhet av att samordna omfattande och komplexa beredningsprocesser med stort antal intressenter. Vi söker en budgetchef som skapar stabilitet och samtidigt har förmågan att leda och driva nödvändig utveckling inom ekonomiområdet.

Som budgetchef ska du vara lyhörd, pedagogisk, ha god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Ditt sätt att kommunicera är tydligt. Du arbetar gärna med komplexa frågor och har god analysförmåga. Du är bra på att planera, skapa struktur och hålla tidplaner. Du har förmågan att skapa delaktighet och arbetsglädje. Du ser värdet i att arbeta i en politiskt styrd organisation och har förmåga och motivation att genomföra fattade beslut i verksamheten.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.

Kontaktperson

Bo Carlbark, ekonomichef. tfn 0708-81 71 38

Liridon Kaludra, HR-specialist. tfn 0708-81 71 57

Sista ansökningsdag

2019-05-05. Ansök via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)