Lärare i svenska med utvecklingsuppdrag, Rektorsområde Anderslöv/Alstad

Lärare i svenska med utvecklingsuppdrag, Rektorsområde Anderslöv/Alstad

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

TRELLEBORG - EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen
Bildningsförvaltningen i Trelleborg arbetar utifrån en ny organisation, där Trelleborg är indelat i rektorsområde utifrån ett 1-16-års perspektiv. Rektorsområde Anderslöv/Alstad består av Väståkraskolan, Alstad skola och förskola samt helt nybyggda Trollskogens förskola. Området leds av rektor tillsammans med 4 biträdande rektorer och en administrativ chef.

Väståkraskolan är belägen vid den berömda Landsvägen och ligger centralt i byn Anderslöv, ca 25 min från Malmö. Skolan har ca 500 elever i åk F-9. Eleverna som går på skolan bor till övervägande del i eller omkring Anderslöv. 2020 stod nya fritidslokaler och den nya matsalen klar i ljusa fina utrymme. Hållbarhet, pedagogisk måltid samt en meningsfull, demokratisk och strukturerad undervisning står i fokus, tillsammans med den goda rasten.

Västra Alstad skola är en F-6 skola - en liten skola med stort hjärta. Skolan är med sina ca 80 elever den minsta skolan i Trelleborgs kommun. De gamla äppleträden står stolt på skolgården och inbjuder till en grön oas för både rastaktiviteter och utelektioner. Västra Alstad skola ligger centralt placerat på Söderslätt, i härlig natur och med närhet såväl till Trelleborg som till Malmö. Rakt över vägen ligger förskolan vägg i vägg med äldreboendet.

Förskolorna och skolorna i rektorsområdet är stolta enheter där varje barn/elev och medarbetare tryggt kan utvecklas och nå sina mål, genom engagemang, kompetens och utmaningar på lika villkor. Här sätter vi barnets/elevens bästa i centrum. Det är viktigt för oss att fortsätta utveckla verksamheterna och undervisningen utifrån forskning och beprövad erfarenhet, så att vi rustar våra barn/elever för framtida utmaningar.

På varje enhet välkomnas du av ett glatt gäng med god sammanhållning, stort engagemang och hög teamkänsla. Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Som svensklärare med utvecklingsuppdrag i åk 4-9 är en del av ditt uppdrag att kartlägga, planera och genomföra åtgärder för elever i behov av ämnesspecifikt stöd. Det gör du tillsammans med duktiga, erfarna pedagoger i teamen, och i nära samarbete med specialpedagog, så att ni alla bidrar till lärandet och därmed utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos alla barn/elever som vi ansvarar för. Du kommer att arbeta med tvålärarsystem för högre måluppfyllelse för eleverna.

Som specialist på ditt ämne är du även en kvalificerad handledare, samtalspartner och kunskapsresurs i och för våra team, personal, ledning och vårdnadshavare i ämnesspecifika pedagogiska frågor. Målet är att bibehålla, säkerställa och utveckla kvalitén inom undervisningen.

En del av tjänsten är att stödja enskilda elever med behov av särskilt stöd för att nå målen i ett eller flera ämnen. Detta uppnås genom att du, utifrån kartläggning i ämnet, planerar och genomför undervisning för såväl grupper som enskilda elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad svensklärare med behörighet att undervisa i åk 4-9. Meriterande om du tidigare haft ett utvecklingsuppdrag. Du ska ha god pedagogisk förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot våra elever. Du är flexibel, öppen, noggrann och har god samarbetsförmåga. Vi sätter stort värde på ditt engagemang, ansvar och yrkeskompetens.

Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är kreativ och utvecklar goda lärandemiljöer för eleverna. Du entusiasmerar och får med dig pedagogerna och eleverna samtidigt som du ställer höga krav på dem och tror att de kan leva upp till dina förväntningar. Vi ser att du förmedlar trygghet och har ett positivt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
100 %

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Madelene Carlström, Rektor tfn. 0410-73 45 23

http://www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2022-05-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (8 dagar kvar)