Lärare i Sva grundläggande- och gymnasial nivå vid Vuxenutbildningen

Lärare i Sva grundläggande- och gymnasial nivå vid Vuxenutbildningen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning. På Söderslättsgymnasiet har vi 12 nationella program samt introduktionsprogram och gymnasiesärskola. På Vuxenutbildningen har vi ett brett utbud av både teoretiska kurser och yrkeskurser. Där ingår även Sfi. Tillsammans är vi en modern utbildningsplats med flera studietorg och särskilda studietorgslärare som är till för att eleverna ska få extra stöd i sina studier. Vi vill att eleven ska utveckla självkännedom, självförtroende samt en vilja att söka och ta till sig ny kunskap. I Trelleborgs kommun har vi även möjlighet att erbjuda våra särskilt yrkesskickliga lärare olika karriärvägar som bland annat arbetslagsledare, samordnare eller förstelärare.

Du välkomnas av ett glatt gäng med bred kompetens och god sammanhållning! Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Vuxenutbildningens arbetslag och undervisa på Vuxenutbildningen i kurserna Svenska som andraspråk på både grundläggande- och gymnasial nivå. Du kommer att ha både klassrumsundervisning och distansundervisning, då dessa kurser erbjuds som reguljära samt på distans. Vi arbetar med ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde individens behov och förutsättningar på väg mot ett arbete eller vidare studier. Språkutvecklande förhållningssätt i alla ämnen är en självklarhet för oss att arbeta mot här på Vuxenutbildningen i Trelleborg.

På Vuxenutbildningen Trelleborg/Söderslättsgymnasiet skapar du och dina kollegor en utvecklande studiemiljö för eleverna. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen. Det innebär att du tillsammans med rektor, bitr. rektor och övriga kollegor leder och utvecklar skolans vardag för ökad måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i Svenska som andraspråk upp till och med gymnasial nivå. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att arbeta som lärare inom Vuxenutbildningen. Det är även meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att utveckla och arbeta med distansutbildning.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete ser du som en naturlig del i ditt arbete och tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt lärarskap och skapa nya möjligheter för dina elever. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Eftersom alla elever ska ha tillgång till sina studieresultat och kursinformation via vår lärplattform, krävs god it-pedagogisk vana och intresse.

Arbetstid/varaktighet

100%, tills vidare

Tillträde

2019-02-25 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Camilla Eckersten, bitr. rektor 0708-81 76 66

Bengt-Göran Persson, rektor 0708-81 76 01

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-02-03
Urval och intervjuer kommer att ske löpande

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info