Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande.

Arbetsplatsen

Vi söker nu en rektor till Västervångskolan i Trelleborgs kommun. Västervångskolan invigdes i augusti i år och är kommunens nyaste skola. Det är dessutom hittills det största skolprojektet i kommunen någonsin.

Västervångskolan ligger i norra delen av centrala Trelleborg och består av grundskola och grundsärskola för cirka 900 elever. De helt nya lokalerna rymmer bland annat ett eget skolbibliotek och i alla klassrum finns modern digital utrustning. Alla elever från årskurs 4 har sin egen dator.

Västervångskolan medverkar i IFOUS-programmet "Inkluderande lärmiljöer" och genom kompetensutveckling och kollegialt lärande utvecklar skolan ett gemensamt förhållningssätt för att alla elever ska nå sin fulla potential.

Arbetsuppgifter
Är du redo att anta den spännande utmaningen att bygga framtidens skola med dina medarbetare där ni tillsammans skapar en gemensam kultur och struktur? Vi erbjuder dig ett självständigt, kreativt och utvecklande arbete där du får möjlighet att påverka hela verksamhetens kvalitet och utveckling. Som rektor ingår du i ledningsgruppen för grundskolorna i Trelleborgs kommun, där du bidrar aktivt och konstruktivt till att göra Trelleborgs samtliga grundskolor attraktiva för elever och föräldrar.

Du har det yttersta ansvaret för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten med tydligt fokus på elevernas utveckling, mål och resultat. Vidare har du det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat inom skolenheten. Du har även ett utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Du rapporterar direkt till utbildningschef.

Kvalifikationer
Du vågar utmana och pröva nya idéer som gör att vi når våra gemensamma mål. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och lyhördhet, och du har förmågan att skapa goda relationer till dina medarbetare genom att ta tillvara deras kompetens, erfarenhet och engagemang.

Som ledare är du trygg med driv och uthållighet och bidrar till en hög måluppfyllelse. Du har höga förväntningar på dig själv och på andra och är en förebild för såväl elever som för medarbetare. Vidare värdesätter vi att du är tydlig i styrning och beslutsfattande, har initiativförmåga, är strukturerad och flexibel - och att du vågar leda genom andra. Det är också viktigt för dig att ha en god dialog med elever och föräldrar för att skapa delaktighet och medinflytande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utgår från att du har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet från skolans värld. Stor vikt kommer även läggas på att du har erfarenhet av ledarskap inom skolan och vi ser det som en merit om du går eller har gått rektorsprogrammet.

Arbetstid/varaktighet
100 %
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Sofia Henderup Larsson, utbildningschef för grundskolan 0410-73 39 95

http://www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2018-12-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!