Biträdande rektor, Skegrie skola

Biträdande rektor, Skegrie skola

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Vi söker nu en biträdande rektor till Skegrie skola i Trelleborgs kommun. Skegrie skola är en F-6 skola med tillhörande fritidshem, på skolan går ca 300 elever. Vi arbetar aktivt för att vara en skola i tiden och skolans elever lär på många olika sätt, såväl digitalt som med penna och papper, och lärandet sker i samspel. Skolans elever i åk 4-6 använder chromebooks och Google Apps for Education i undervisningen och varje elev har en egen enhet sedan hösten 2016. Skolan arbetar aktivt med socialt samspel och har varje skoldag organiserad rastverksamhet. Vi tror på god kontakt mellan skola och hem och informerar regelbundet vårdnadshavare om undervisning och aktiviteter på skolan.

Du välkomnas av ett glatt gäng med god sammanhållning. Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill utveckla dina ledaregenskaper tillsammans med oss på Skegrie skola. Du är handlingskraftig och öppen för förändring. Du har lätt för att entusiasmera andra och du inspirerar till nytänkande. Du är en självklar ledare som ser inkluderande lärmiljöer som en självklar förutsättning för lärande och som en bas för utveckling.

Tillsammans med rektor driver du skolans vision samt har visst medarbetar- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att tillsammans med pedagogerna arbeta med att sätta upp strategier för att nå de kommunala, statliga målen samt arbeta med enhetens systematiska kvalitetsarbete utifrån gällande styrdokument. Du är väl synlig i verksamheten och har elev- och föräldrakontakter vid behov.

Du ser möjligheter, tänker positivt, tar ansvar och är initiativrik. Du har god samarbetsförmåga på alla plan med kollegor, vårdnadshavare och naturligtvis elever. På Skegrie skola ser vi förändring och nya idéer som positiva varför du som söker tjänsten måste vara flexibel, utvecklingsinriktad och drivande, kryddat med en rejäl portion humor.

Vill du ha ett stimulerande och kul uppdrag ska du söka tjänsten omgående. Vi ser fram emot din ansökan med spänning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som sätter eleven i fokus och har höga förväntningar på såväl verksamheten som dig själv. Du har en ambition att vara med och göra skillnad, med ett tydligt elev- och resultatfokus. Vidare har du förmågan att entusiasmera och leda dina medarbetare. Du har även förmåga att ta tillvara medarbetarnas kompetens, erfarenhet och engagemang och eftersträvar alltid en god dialog med elever och föräldrar för att skapa delaktighet och medinflytande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi utgår ifrån att du har en lärarexamen och erfarenhet från skolans värld. Det är en merit om du har erfarenhet av ledarskap och om du har genomgått någon form av ledarutbildning.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
75-100%

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Linn Jeppsson Berg, rektor 0410-73 43 26

Katarina Jönsson, Lärarförbundet 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2019-04-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!