Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Anderslövs förskoleområde, som består av tre enheter Söderängen, Orren, Smörblomman och Öppen förskola söker förskollärare till Öppen förskola. Som förskollärare på Öppen förskola arbetar du i ett nära samarbete med barnens vårdnadshavare, verksamheten bygger på att barn tillsammans med vårdnadshavare är delaktiga i verksamheten. Vi är flexibla och tar tillvara på vars och ens kompetens. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Den Öppna förskolans syfte är att i samarbete med de vuxna besökarna erbjuda barn en god pedagogisk verksamhet samtidigt som besökarna ges möjlighet till kontakt och gemenskap. Pedagogens kunskaper och erfarenheter kring vilka skyddsfaktorer som är viktiga för barn och föräldrar är en viktig del i föräldrastödjande arbetet.

Pedagogens arbete är att förmedla ett pedagogiskt förhållningssätt till föräldrarna som bygger på kunskap om barns utveckling och lärande. Det pedagogiska arbetet med de allra yngsta barnen inriktas med att stödja och stärka föräldrarna i föräldrarollen.

Vi har ett nära samarbete med BVC där vi har gemensamma föräldraträffar samt träffar vi erbjuder. Öppen förskola erbjuder också föräldrautbildning ABC- Alla Barn i Centrum 3-12år.

Kvalifikationer

Som pedagog på Öppen förskola måste man kunna hålla många bollar i luften samt ha en erfarenhetsbank att plocka ur. Du blir en förebild för föräldrar. Vidare måste man förstå sin vikt i periferin, vara uppdaterad på hur familjer har det i dag. Det innebär att vara passivt aktiv och att vägleda utan att leda. Det krävs också att man har stor kännedom ut mot andra verksamheter, då öppna förskolan är familjens enda kanal till samhället.

Du arbetar med hela familjen då föräldrarna är där tillsammans med barnen, genom barnet når du till föräldern, genom föräldern till barnet. Den föräldrastödjande uppgiften är en av de viktigaste för pedagogen, att se samspel och vara bekräftande. Du kommer att samarbeta med BVC, socialtjänsten, familjerådgivningen, spädbarnsteam mm. Stor vikt läggs vid social kompetens, samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Välkommen till ett härligt och inspirerande arbete!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 50%

Tillträde

Enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Kontaktperson

Maggie Åkerblom, Förskolechef, 0708-81 79 90

Sista ansökningsdag

2019-06-03 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 3 juni 2019 (14 dagar kvar)