Förskollärare - Skegrie förskolor

Förskollärare - Skegrie förskolor

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Skegrie förskolor är en plats där alla ska känna sig välkomna och trygga. En förskola där föräldrar, barn och personal ska känna gemenskap och delaktighet. Vi erbjuder en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till lek och lärande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation som arbetssätt, detta innebär att vi hela tiden utgår ifrån barnens visade intresse och nyfikenhet. Vi har flera utbildade sagopedagoger som använder sagan som en del av barnens lärande. Skegrie förskolor är en av två övningsförskolor i Trelleborgs kommun. Detta innebär att vi tar emot ett stort antal lärarstudenter, detta ger oss ett nära samarbete med lärarutbildningen på Malmö Universitet. På så sätt håller pedagogerna sig uppdaterade med den senaste forskningen inom förskolan. Skegrie förskolor arbetar också med Grön Flagg för att medverka till hållbar utveckling.

Skegrie är ett växande samhälle öster om Trelleborg med ständig nybyggnation vilket har resulterat i en stor inflyttning under de senaste åren. Byn är omgiven av öppna vyer, åkrar och ängar samt närhet till stad. Skegrie förskolor består av två förskolor; Ängen och Slätten med vardera sex avdelningar. Vi står inför nya spännande utmaningar då där byggs en ny förskola till Ängen med planerad inflytt hösten 2019. Förskolorna utökas då till 14 avdelningar.

Nu söker vi dig som vill vara med och starta upp en ny avdelning hos oss på Ängens förskola! Här får du möjlighet att ta vara på din kreativitet, vara nyskapande och skapa trygga miljöer för våra barn. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och friskvårdserbjudande

Arbetsuppgifter
Som förskollärare hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens, kunnande och engagemang. Du arbetar utifrån att det är barnens intressen, idéer och funderingar som styr verksamheten. Utifrån det känner du en glädje och lust att arbeta med barnen och deras lärprocesser. Vi har en väl genomarbetad struktur för kollegialt lärande och mötesplatser som hjälper oss att utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument och barngruppernas behov. Du tar ansvar för att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, stimulerande och trygg miljö. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en person som är entusiastisk, öppen och stabil, med starkt intresse för barns lärande, utforskande och utveckling genom lek. Du är engagerad, nyskapande och ser allas lika värde. Som person är du lyhörd med god förmåga att se och anpassa verksamheten utifrån varje barns individuella behov och förutsättningar, både enskilt och i gruppen. Tillsammans med dina kollegor och barnen arbetar du för en hållbar utveckling, där normer och värden ständigt är i fokus. Du är en kreativ medarbetare som ser möjligheter och som skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

En förutsättning för tjänsten är att du är utbildad Förskollärare.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning 100 %

Tillträde

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Kontaktperson

Marianne Johansson, Förskolechef, 0734 - 42 25 78

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2018-05-12. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Vi arbetar med löpande urval och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (19 dagar kvar)