Förskollärare/barnskötare

Förskollärare/barnskötare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
I maj 2018 flyttade vi vår förskola! Från att vara 5 avdelningar har vi nu växt till att vara 8 avdelningar! Nu söker vi en kollega som vill arbeta tillsammans med oss på grund av en pensionsavgång och en föräldraledighet.

Vårt arbetssätt bygger på trygghet och goda relationer. Ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för vår verksamhet. Vi erbjuder barnen en lärandemiljö som stimulerar och inspirerar de att utvecklas vidare där vi utgår från barnens olika färdigheter och förutsättningar. Vi sätter barnets självkänsla och tillit till den egna förmågan i fokus. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och friskvårdserbjudande.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare/barnskötare arbetar du pedagogiskt tillsammans med dina kollegor att utmana barnens lärande och utveckling under de tidiga betydelsefulla åren. Med läroplanen som utgångspunkt planerar du undervisningen så att barnen får möjlighet att utveckla sina förmågor. Kreativitet, nyfikenhet och lekfullt lärande står i fokus. Du är en person som gillar att vara ute i naturen och värnar om vår miljö. Vi är en miljöcertifierad förskola och arbetar med att upprätthålla Grön flagg för fortsatt hållbar utveckling.

Vi har en väl genomarbetad struktur för kollegialt lärande och mötesplatser som hjälper oss att utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument och barngruppernas behov.

Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en betydelsefull del i vårt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare eller utbildad barnskötare med några års erfarenhet av barnskötaryrket. Som person är du utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

För att lyckas i din roll ser vi att du har följande kvaliteter:
  • Du är lyhörd, tydlig och skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar.
  • Du bidrar med idéer och nya tankesätt för att driva verksamheten framåt.
  • Ser värdet av det kollegiala lärandet.
  • Du har förmågan till ett flexibelt arbetssätt - alla barn är olika.
  • Du är en kreativ medarbetare som ser möjligheter och som kan erbjuda barnen goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Tillträde efter överenskommelse.

Kontaktperson

Majvi Wijk, Förskolechef, 0708-817746

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2019-04-28 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Blir du kallad till intervju vill vi att du tar med ett utdrag ur belastningsregistret. I denna rekryteringsprocess kommer vi att arbeta med löpande urval så därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!